האם כדאי טיפול שורש וכתר בשן בינה ?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/04/2008 | 12:43 | מאת: גילעד

ד"ר גיא וולק היקר שלום רב לאחרונה התפתחה אצלי רגישות קיצונית לקור בשן בינה עליונה ימנית שיש בה סתימת אמלגם אבל עדיין לא כואבת סתם, ובבדיקת רופא היתה תגובת כאב מסויימת בנקישה אבל לא רואים משהו מיוחד בצילום. לפי דעת הרופא שלי האלטרנטיבה המומלצת היא עקירה כי מדובר בשן בינה[למרות שלדעתי היא די שימושית בפה ויש בזה עוד סיכונים], אפשרות נוספת ויקרה היא טיפול שורש פלוס כתר. עוד אפשרות שסיכויי הצלחתה אינם ברורים היא פשוט לחדש את הסתימה ולקוות לטוב, מצד שני אין באפשרות זו הרבה סיכון מלבד בזבוז ההוצאה הנמוכה לסתימה. שאלתי אליך האם כדאי חוות דעת רופא נוספת, ומה דעתך על האפשרויות ? והאם אולי כדאי לחדש את הסתימה בחומרים מורכבים? אודה מאוד מאוד לתשובתך

08/04/2008 | 23:52 | מאת: ד"ר גיא וולק

גילעד שלום, בקיאותך ומידת הבנתך את המצב ואת הפתרונות האפשריים גורמים לי כמעט להתייחס אליך כעמית למקצוע. נראה שאין לי הרבה לחדש לך, מלבד המלצה על סדר הפעולות, לפי שיקול דעת והגיון פשוט(ויש לך...)- רגישות לקור יכולה לנבוע ממספר סיבות- ביניהן עששת, שיכולה להימצא באחד ממשטחי השן, ו/או ליד ו/או מתחת לסתימה. במקרה כזה יש לאתר ולסלק את העששת , ולבצע בחלל סתימה מאמלגם או חומר מרוכב בהתאם לגודל החלל, מיקומו ועומקו. חלל גדול יכיל כמות גדולה של אמלגם, שהינו סגסוגת- תערובת מתכות, וההולכה התרמית עלולה אף להגדיל את מידת הרגישות לקור, גם אם לזמן קצר. במידה ובזמן סילוק העששת, אם נמצאה, לא היתה מעורבות של רקמות מוך השן (מה היצריך טיפול שורש), ניתן להשאיר את השן במעקב. אין רגישות לאורך זמן- הכל רגוע. יש כאבים- עוברים לתכנית ב' במידה ושן, גם אם היא שן בינה, היא שן פונקציונלית שאינה מהווה מקור לבעיות- אין כל מניעה ואפילו מומלץ לשמר אותה בפה כחלק ממערך הלעיסה, גם אם ע"י טיפול שורש לפי הצורך והמשך שיקום עד לכתר הקבוע. בהצלחה בכל אחד מהכיוונים שתבחר, וונשמח לעזור בכל התלבטות.

09/04/2008 | 11:56 | מאת: גילעד

ד"ר גיא וולק היקר תודתי העמוקה להתיחסותך הרצינית והמחמיאה לשאלתי ובהמשך לתשובתך, האם לדעתך טיפול באמצעות לייזר שמחטא טוב יותר וקודח מדויק יותר או סתימה בחומרים מורכבים או הסביר ביותר שני הדברים ביחד יגבירו את הסיכוי שלא אזדקק לטיפול שורש או לפחות לא אזדקק לכתר, וכמו כן ימנעו את הרגישות הקיצונית לקור בתקופה שלאחר הסתימה [מנסיוני בעבר בסתימת אמלגם עמוקה הרגישות נמשכה ונעלמה לחלוטין רק אחרי חצי שנה, אין לי נסיון בסתימות מחומרים מורכבים]

מנהל פורום טיפולי שורש