טיפול שורש בשן קדמית

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

21/10/2009 | 23:09 | מאת: רחלי

שלום בילדותי בוצע אצלי ציפוי על שן קדמית כדי להסוות צביעה של השן. הציפוי נשבר לפני כחצי שנה והתחילה רגישות בשן. פניתי לרופא והוא הציע לבצע ציפוי חדש וכמו כן ביצע צילום בשן ובדיקת רגישות עם מיקרח והקשה. לדבריו הצילום היה תקין אך בדיקת הרגישות לא לגמרי תקינה. התמהמהתימספר חודשים עם ביצוע הציפוי וכעת פניתי אליו שוב לבצעאת הציפוי, שוב הוא ביצע צילום ובדיקת רגישות, לדבריו הצילום נשאר תקין אך מכיון שבדיקת הרגישות לא היתה ברורה הוא קבע כי יש לבצע טיפול שורש ולאחר מכן ציפוי. האם זו בדיקה מספיקה לביצוע טיפול שורש? האם לא יתכן שהרגישות בשן נובעת מכך שחסר הציפוי? אודה מאד על תשובה שכן הנושא מטריד אותי ואני חוששת לבצע טיפול פולשני עם השלכות אסטטיות כמו טיפול שורש לחינם.

22/10/2009 | 19:13 | מאת: ד"ר גיא וולק

רחלי שלום, אם אינך בטוחה בחוות דעתו של הרופא, ניתן ואולי אף מומלץ להיבדק אצל רופא מומחה לטיפולי שורש, וחוות דעתו תהיה הקובעת. הוא גם יוכל לענות על שאלתך לגבי הקשר בין הרגישות וחוסר הציפוי. רופא כזה נקרא "אנדודונט" והוא רופא שיניים שעבר הכשרה מיוחדת בתחום טיפולי השורש. ניתן לקבל הפניה באמצעות המלצה מחבר/מכר/קרוב משפחה שטופל אצל אחד כזה, או אפילו מקופת חולים- שמפנה לפעמים כאשר יש טיפולי שורש מוכבים שמצריכים מומחיות מיוחדת כזו. בהצלחה בבדיקה ובטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש