טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/09/2009 | 23:50 | מאת: איתמר

יש לי נטייה במיוחד בכל מה שקשור לשיניים שדברים יסתבכו (סיפור קצר - בעבר רופא השיניים הקודם שלי בעת טיפול שורש בשן 16 לא מצא תעלה רביעית והתפתלתי מכאבים במשך שבוע עד שפניתי למומחה והוא זהה תעלה רביעית)... 3 ימים לאחר טיפול שורש שנעשה בפעם אחת ולאחר כאבים עזים רצופים שבשעות הלילה מתגברים שבתי אל רופאת השיניים שלי היא ביצעה צילום של השן ואמרה שהטיפול שורש היה מצויין (בעת לחיצה עם האצבע על החינכיים באיזור השורש או בעת לחיצה או הקשה על השן מלמעלה הכאבים מתגברים)ובגלל שכנראה אני רגיש המליצה לי להתחיל טיפול אנטיביוטי (אוגמנטין 875 *14) אני נוטל את התרופה כבר שלושה ימים אך שום דבר לא קרה. שאלותיי : האם יש תופעות כאלה? האם יש סיכוי שהכאבים יחלפו? עם הרבה ענווה ,אינני רופא אך האם לא כדאי לפתוח שוב את התעלות ולשים טיפול כלשהו? האם יש סיוכי ששוב שכחו תעלה רביעית?

27/09/2009 | 16:26 | מאת: ד"ר גיא וולק

איתמר שלום, כאבים אחרי טיפול שורש יכולים להופיע ולהימשך מספר ימים. משככי כאבים אמורים לפתור את הבעיה. אנטיביוטיקה מקלה על הסימפטומים אבל לא פותרת את הבעיה. הבעיה חייבת להיפתר באופן טיפולי ולא תרופתי.בעיה שלא תיפתר תצוץ שוב, ובחומרה גדולה יותר. התרופות הן להקלה בלבד. יתכן שהכאבים יחלפו בסופו של דבר, אבל האנטיביוטיקה לא תאפשר לך לדעת אם אלו כאבים שבאים אחרי טיפול וחולפים (גם אם אחרי כמה ימים של סבל...) או שיש כאן בעיה שמצריכה התייחסות. תמיד יכולה להימצא תעלה נוספת שעלולה להזדהם ולעשות צרות. לדעתי כדאי להיבדק ולקבל חוות דעת ואולי גם טיפול אצל מומחה לטיפולי שורש- "אנדודונט", ויפה שעה אחת קודם בהצלחה איתמר

מנהל פורום טיפולי שורש