סינוס

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/02/2008 | 16:49 | מאת: רינת

לפני כחודשיים וחצי ביצעתי אמפוטציה + רגנרציה, עד היום השן לא מתפקדת כראוי ויש כאב קל ואי נוחות באזור במיוחד בזמן הלעיסה - האם זה נשמע סביר והגיוני? דבר שני שיותר מטריד אותי הוא כאב בלחי ( סינוס ??.) - האם יכול להיות קשר או שזה אולי סינוסיטיס ? ואם אפנה לא.א.ג (שזה באיזור מגוריי) ולא לרופא השיניים (המרוחק מידי ממני) ואעשה צילום של הסינוסים - האם הוא יוכל לדעת אם מדובר בבעיית סינוסים או שיניים ? מראש לך אני מודה.

28/02/2008 | 00:50 | מאת: ד"ר גיא וולק

רינת שלום, תקופות הריפוי לאחר פרוצדורות כירורגיות מהסוג שתיארת שונות ממטופל למטופל ותלויות, בנוסף לפיסיולוגיה האינדיווידואלית, גם במורכבות ועומק הכירורגיה. בהתאם לכך- גם תחושת אי הנוחות שמלווה את הלעיסה. ניתן תמיד לפנות לבקורת אצל הרופא המטפל, המכיר גם את מצב האזור לפני הטיפול, או להיבדק ולקבל חוות דעת של מומחה נוסף. הכאב בלחי- קצת קשה לקשור אותו לבעיית סינוס דווקא, אולם כבר מזמן ידוע כי בשל ריבוי וצפיפות האברונים בקומפלקס ראש צוואר- לכל פתולוגיה יכולה להיות השפעה על אזורים קרובים ורחוקים. כדאי ומומלץ להיבדק (גם אם ע"י מספר רופאים- מתחומים שונים), עד למציאת מקור הבעיה ודרכי הטיפול בה. גם רופא רחוק יכול להביא לפתרון קרוב. בהצלחה

01/04/2008 | 09:18 | מאת: נ'

אני סובלת מדלקת בדרכי השתן וקיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס. אני נוטלת גלולת פמינט,ואני וחבר שלי קיימנו יחסי מין בזמן שנטלתי את האנטיביוטיקה. האם יש סיכוי שהגלולות לא יעילות בגלל האנטיביטיקה,ושנכנסתי להריון? האם כדי לי לקחת את גלולת היום שאחרי? גם רציתי לשאול אם בזמן שאת סובלת מדלקת בדרכי השתן רצוי לא לקיים יחסי מין? תודה

11/09/2008 | 13:29 | מאת: אורנה

רינת אני מתארת לעצמי שלך תגובה זו כבר לא תעזור ואוד מקווה שטיפלת בבעיה בהצלחה, אל לך להתעלם מכאבים אלו וישנו קשר ישיר בין טיפול שורש לקוי לסינוסים,אפצס אשר מתפתח בשורשים יכול לגרום להרס העצם ולפלוש לתוך הסינוס, ליצור מצב של מוקצלה בסינוס, עליך לקבל הפניה לC.T של הפנים ולפנות לכירורגיית פה ולסת.

מנהל פורום טיפולי שורש