כאב חזק שלושה ימים לאחר טיפול שורש חוזר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/09/2009 | 05:06 | מאת: שרה

עברתי טיפול שורש חוזר בשן 16 אצל מומחה לטיפולי שורש, בגלל נפיחות שהייתה חודש לפני כן ובינתיים ירדה. לא היו שום כאבים לא לפני הטיפול ולא בזמן הטיפול שנעשה ללא הרדמה, (כבר נעשה בעבר טיפול שורש), למעט לקראת סוף הטיפול כשהרופא נגע באיזה נקודה עמוקה, אז ממש כאב. באותו יום לאחר הטיפול לא היו כאבים, אבל למחרת התחילו כאבים שהתגברו עם הזמן (סוג הכאב דומה לכאב של שן שצריכה טיפול שורש דחוף). עכשיו עברו שלושה ימים מאז טיפול השורש והכאבים ממשיכים, ואף מתחזקים. יש לציין שמאז הטיפול לא אכלתי שום דבר שמצריך לעיסה, רק דברים ששותים, ודברים רכים כמו מחית. השן גם לא נוגעת בשיניים התחתונות כי היא קצרה (היה בה מבנה וכתר שהוצאו). השן מאוד רגישה למגע. האם זה תקין? איך שן שכבר נעשה בה טיפול שורש לפני שנים רבות, ומעולם לא כאבה מאז, פתאום כואבת כל כך? האם הדבר קשור לנגיעה הרגעית בסוף הטיפול במקום שמאוד כאב? כששאלתי את הרופא לפשר הכאב, הוא אמר שבהמשך השורש יש... (לא זוכרת בדיוק מה)... האם ייתכן שנגע בטעות בשורש של שן אחררת? (סתם ניחוש) עד תחילת שבוע הבא הרופא בחופשה, כך שאין לי את מי לשאול. מה לדעתך סיבת הכאבים? האם יש בעיה בטיפול או שהכאבים צפויים? (אין נפיחות). כמה ימים לאחר הטיפול מקובל שיהיו כאבים מהסוג הזה?

08/09/2009 | 22:37 | מאת: ד"ר גיא וולק

שרה שלום, כאבים במהלך וגם אחרי טיפול או חידוש טיפול שורש הם דבר מאוד שכיח. הנפיחות שהיתה היא ביטוי לדלקת בד"כ והאזור יכול להגחב לטיפול באופן כזה. ההגדרה הרפאית היא "התלקחות" וזה בד"כ נרגע מעצמו. לפעמים יש צורך גם באנטיביוטיקה, אבל זה כבר בהתייעצות עם הרופא. כמובן שבינתיים מומלץ לא לאכול בצד הזה ובאופן כללי (כמו שאת מתארת) לא דברים קשיחים. משך הזמן עד לחלוף התחושות הלא נעימות הוא מאוד אינדיבידואלי ויכול להשתנות לא רק מאדם לאדם, אלא גם אצל אותו מטופל בין שתי שיניים. ניתן להשתמש במשככי כאבים שאינם מצריכים מרשם רופא כגון נארוסין, אדויל וכו' החלמה מהירה שרה

מנהל פורום טיפולי שורש