האם חובה לעשות כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/09/2009 | 23:04 | מאת: גלית

שלום, אני בת 26, לפני 10 שנים עברתי טיפולי שורש ב3 שיניים קדמיות, ללא כתר. במשך כל השנים רופא השיניים שלי, עד כמה שזכור לי, כלל לא הזכיר שצריך לעשות כתרים לשיניים. בנוסף, אציין, כי לפני שנתיים החלפתי רופא והלכתי אליו לבדיקה שגרתית, וגם הוא לא התייחס לשיניים המטופלות ללא כתר. השיניים "טפו טפו טפו" שמורות היטב. עניין הכתרים עלה כאשר לפני מס' חודשים החלפתי שוב רופא כתוצאה ממעבר דירה. גם אליו הגעתי לבדיקה שגרתית והוא היה בהלם מכך שאין לי כתרים על שיניים שעברו טיפולי שורש (הוא התייחס גם לטווח הארוך -היריונות וכדו'..). שאלתי היא, האם בכל מקרה של טיפול שורש הכרחי לעשות כתר, ובמידה ולא, באיזה מקרים לא הכרחי? האם לא "חבל" על חלק השן שצריך לשייף לצורך בניית הכתר?

07/09/2009 | 07:10 | מאת: ד"ר גיא וולק

גלית שלום, הגישה הרווחת היא שכל שן שעוברת טיפול שורש אמורה לקבל כתר כחלק מתהליך השיקום הסופי. שן ללא כתר היא בעל פוטנציאל גבוה יותר להישבר. שיניים כאלו יכולות לפעמים להזיק מעמד שנים "טפו טפו טפו" ואז יום אחד אחת פשוט נשברת במקרה טוב ניתן להציל שן כזו עם כתר ואולי בעזרת ניתוח חניכיים. לא נעים אבל לא נורא. במקרה הפחות טוב צריך לעקור. לא נעים. ממליץ להקשיב לרופא השיניים, וחוץ מזה- תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת מרופא שני בהצלחה בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש