טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/02/2008 | 14:00 | מאת: אלה ירקוני

שלום רב, מהו סדר גודל של מחיר עבור טיפול שורש שן 36,שנפלה לו סתימה , ונדרש לעשות מבנה וכתר? האם פעם בשנה צריך לעשות צילום "סטטוס " או שרופא שיניים טוב יכול להסתדר עם צילום מקומי וניסיונו המקצועי ? האם כל רופא שיניים יכול לטפל גם בנושאי חניכיים ?? תודה להתייחסותך ?

20/02/2008 | 00:06 | מאת: ד"ר גיא וולק

אלה שלום, שאלותייך טובות ומעניינות בוודאי מספר לא קטן של אנשים. מחיר לטיפול שורש נתון לשיקול דעתו של הרופא בהתאם לנסיונו, יכולותיו, איכות החומרים, רמת המיכשור שבידיו ומשתנים נוספים המהווים חלק במשוואה המורכבת הזו- החל מכמה מאות שקלים כפי שמכסות חברות הביטוח ועד אלף וכמה וכמה מאות שקלים כשמדובר במומחה לתחום (המילה "וכמה" לא מופיעה בטעות פעמיים...) צילום סטטוס בד"כ מבוצע אחת לשלוש שנים בממוצע, אולם יש לזכור שחלל הפה הוא סביבה דינמית והשינויים שיצריכו צילום לצורך הערכה מחדש יכולים להתרחש בקצב מהיר. צילום מקומי משמש להערכת מצב שן בודדת או שתיים, וסטטוס לבדיקת אזורים נרחבים יותר. לגבי שאלתך השלישית- התשובה כמעט קופצת מגוף השאלה. כמו בכל תחום ברפואת השיניים, הרופא יכול לבצע טיפולים בהתאם לנסיונו ולההשכלה שרכש, וככל שמדובר ברמת מורכבות גבוהה יותר- כך יש העדפה לרמת ידע גבוהה יותר, עד למומחה. אין בעד מה, ושמחתי להיות לעזר.

מנהל פורום טיפולי שורש