ביצוע טיפול שורש בשן שטופלה עם מבנה וכתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/08/2009 | 18:47 | מאת: יונתן

שלום רב. בימים האחרונים אובחן שיש לבצע בשן טיפול שורש (+מבנה וכתר). כרגע מולבש על השן כתר מטיפול שביצעתי לפני 12 שנה. האם זה היה תקין/חוקי לבצע בשן כתר ללא טיפול שורש מקדים??? אני מתכנן לתבוע את הרופא שביצע לי את הכתר לפני 12 שנה (מאחר וככל הנראה לא טרח לבצע טיפול השורש לפני הרכבת המבנה והכתר), אבל אני מעוניין לוודא לפני כן שאכן יש לי את הזכות (והחובה...) לעשות זאת. אשמח מאוד לקבל את תשובתך בהקדם. בתודה רבה מראש. יונתן.

27/08/2009 | 20:30 | מאת: ד"ר גיא וולק

יונתן שלום. אין כל חובה לבצע טיפול שורש לפני ביצוע כתר. שן "חיה" (ויטאלית בשפת המקצוע) עם עצב מתפקד חזקה יותר ועמידה יותר משן לא ויטאלית (שעברה טיפול שורש והעצב איננו). יש העדפה לפעמים לבצע כתר על שן חיה אם נוצר צורך בכתר, ולתת לה "לסחוב" כמ וכמה שנים ובמידת הצורך לבצע טיפול שורש. נראה שאתה אפילו צריך להודות לאותו רופא שעשה כנראה עבודה טובה מאוד אם השן החזיקה 12 שנה לפני שהזדקקה לטיפול שורש. כמובן שיש אסכולות שונות ברפואת שיניים, כמו בכל מקצוע ועל כל החלטה יכולות להיות 2 דעות או יותר. אני הייתי נרגע קצת עם ההתלהבות המשפטית, כדי שלא יווצר מצב שאתה תובע ואז עקב תביעה ללא ביסוס רציני נאלץ לשלם את הוצאות המשפט לצד השני ואולי גם תשלום עבור אובדן שעות עבודה ועוגמת נפש וכו' תמיד אפשר להתקשר לאותו רופא, וברוח טובה לקבל ממנו את השיקולים המקצועיים שהינחו אותו בקבלת ההחלטה. תנשום יונתן, תנשום בהצלחה בטיפול

מנהל פורום טיפולי שורש