מנשך יתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

09/08/2009 | 23:54 | מאת: איתמר

שלום, יש לי כאבים חזקים מאוד מתחת לכתר בשן 37 מיום רביעי. הייתי אצל רופא שיניים ביום ה' האחרון והוא אמר שיש לי דלקת וצריך לבצע ח.ט.ש. נתן לי אנטיביוטיקה חזקה (אוגמנטין) וכדורים נגד כאבים (אטופן). הכאבים לא עברו לי והלכתי לרופא שיניים אחר היום, והוא אמר שבכלל אין לי דלקת ואני לא צריך ח.ט.ש. הוא טוען שיש לי מנשך יתר בשן זו וזו הסיבה לכאבים. הוא השחיז לי את הכתר ואת השן המקבילה בלסת העליונה ובאמת לאחר מכן יכולתי לסגור את הפה ולנשוך, עדיין עם כאבים אך מופחתים. הלילה חזרו הכאבים חזקים מתמיד, כאבים משתקים, מה לעשות? האם מנשך יתר באמת גורם לכאבים כל כך חזקים? ועברתי כמה ניתוחים בחניכיים, הוצאת שן כלואה וניתוחי חניכיים למיניהם, אבל זה כואב ביותר, בבקשה, איך מפסיקים את הכאבים?

10/08/2009 | 23:31 | מאת: ד"ר גיא וולק

איתמר שלום, יתכן שהבעיה משלבת את שני הגורמים. הייתי ממליץ על חוות דעת שלישית של רופא מומחה לטיפולי שורש- "אנדודונט" שיחליט או יבקש גם חוות דעת נוספת של מומחה לשיקום הפה וסגר. תן למומחים להחליט, גם אם הבדיקה עולה כמה שקלים. את הכאבים האנטיביוטיקה תוריד לאט לאט, אבל חובה לאתר וגם לפתור את הבעיה, המקור לכאבים. בהצלחה

10/08/2009 | 23:42 | מאת: איתמר

היי, הייתי אתמול אצל אנדודונט, והוא טען בתוקף שזה לא דלקת ואני לא צריך חידוש טיפול שורש.אז כך ששללנו את עניין הדלקת.(2 רופאים בדקו אותי אתמול,אנדודונט ורופא שיניים קונבנציונאלי, שניהם טענו שאין דלקת) איך יכול להיות ששני רופאים אומרים שיש דלקת (ביום ה') ושני רופאים אחרים שאחד מהם אנדודונט טוענים שאין דלקת? למי להאמין? תודה רבה לך.

מנהל פורום טיפולי שורש