טיפול בשן עם כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/05/2009 | 12:56 | מאת: רוני

ד"ר גיא. אבקש להתמקד בשאלה כיצד יתכן שחיידקים יכנסו לשן מכוסה בכתר. אז איזה ערך יש לכתר. בד"כ החיידקים נכנסים כאשר יש חור בשן. בנוסף איך בכלל מטפלים בשן עם כתר.

27/05/2009 | 21:07 | מאת: ד"ר גיא וולק

רוני שלום, חיידקים יכולים להיכנס ברווח בין השן לכתר, ומכיוון שגודלם הוא מיקרונים ספורים (מאוד קטן...) הם יכולים להיכנס במרווחים מאוד קטנים. גם ברווחים הציקרוסקופיים בין סתימות בשיניים יכולים להיכנס חיידקים. שום טיפול הוא לא מחוסן. רפואת השיניים עושה כמיטב יכולתה להאריך את חיי הטיפולים- סתימות שיישרדו 15 שנה ויותר, כתרים ל10 שנים ויותר. לפעמים מצליחים יותר ולפעמים פחות. תלוי גם במצב השן ההתחלתי. לכל טיפול יש ערך והוא בא כדי לפתור בעיה, אבל הפתרון הוא לא לעד, וחומר יכול לסבול מ"עייפות החומר", ודבק לכתר יכול להיחלש עם הזמן, ועוד המון דברים. רפואת שיניים ורפואה היא לא מעשה קסם, היא מעשה ידי אדם, ורחוקה- כמו כל דבר אנושי, משלימות. חיידקים יכולים להגיע לשן גם מתוך החניכיים. הסיבות רבות ומגוונות. מה שחשוב זה לטפל כדי לשמור על השן ולא לאבד אותה, מה שעלול לקרות אם הפעילות החיידקית מתרחבת וגדלה בתוך השן. כדי לטפל בשן עם כתר צריך לעשות חור בכתר (ואח"כ לסתום אותו בסתימה, כמו שסותמים שן), או להוריד אותו ואח"כ להדביקו אם אפשר, או לבצע חדש. זה כבר נתון להחלטת הרופא המטפל לפי בדיקתו את השן. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש