עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/02/2008 | 19:27 | מאת: חיים

שלום ד"ר עקרו לי בעבר 2 שיניים של בינה מסיבות אחת דלקת השן היתה בתוך החניכים והשן השניה היתה עקומה ומפריעה. לפני כחודשים נזקקתי לעשות כתר מחרסינה בשן 27 ויש שן בינה והוא ביקש לעקור אותה מהסיבות השן בינה עלולה לגרום בעתיד לפגיעה בשן 27 וגם יתרון לבצע עבודה טובה יותר.הסכמתי ועברתי כעת אני מרוצה ועכשיו יש בעיה בשן לפני אחרונה של שן בינה שהיא גם אחרונה בריאה בלסת תחתונה בשמאל השן שבורה זמן רב ועברה בעבר טיפול שורש והרופא המליץ לעקור שן בינה מהסיבות מניעת ריקבון ועששת וחוץ מזה לשיניים בינה אין תפקיד והן מיותרות הרופא אמר שאם אני רוצה להשאיר את הבינה אין בעיה הוא יכול לעשות לי כתר מחרסינה כמו שעשה לי בשן 27 אך ממליץ לעקור שן בינה . אני מאוד רוצה לשמוע מה אתם חושבים? תודה

05/02/2008 | 11:57 | מאת: ד"ר גיא וולק

חיים שלום, העיסוק בשיני בינה תמיד מעלה דילמות בפני הרופא המשקם, ההחלטה אם לעקור שן כזו עקב חשש לבעיות בעתיד או לשמר אותה לצורך שיקום מורכבת ומצריכה עיון מדוקדק בצילומי הרנטגן המלאים.לפי תיאורך אין ספק כי המצב מורכב וייתכן שנדרשת חוות דעת פרטנית של מומחה לשיקום הפה. השיקול המרכזי הוא כמובן שמירה על מערך לעיסה תקין תוך נטרול בעיות עתידיות אפשריות. בהצלחה בהמשך הטיפול.

מנהל פורום טיפולי שורש