כאבים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

03/05/2009 | 20:25 | מאת: שאלה

היי עברתי טיפול שורש לפני 6 ימים. למחרת הטיפול הרגישות הלכה וגדלה ובימים האחרונים האזור מאד רגיש וכואב גם ללא לעיסה. כמו כן ישנה הקרנה של כאב לכיוון האוזן שמרגישה סתומה ומתחת ללסת באזור של השן. היום, לאחר התלבטות של הרופא, נאמר שיש לי דלקת. האם דלקת יכולה לעבור לבד עם הזמן או שחייבים לקחת אנטיביוטיק כדי שתעבור?

03/05/2009 | 23:21 | מאת: ד"ר גיא וולק

יש לאתר את הגורם לדלקת. זוהי כנראה פעילות של חיידקים בתוך תעלות השורש, או תגובה של הגוף למשהו אחר שקשור לטיפול. אנטיביוטיקה יכולה להקל על הכאבים ולהפחית או להעלים את אי הנוחות לתקופה מסויימת, אבל היא לא תפתור את הבעיה באופן סופי. ייתכן שצריך להיכנס מחדש לתעלות, ולשים חומר מרפא. כל זה נכתב כאן כמובן בלי לראות את צילום השן או לבדוק אותה קלינית. חוות דעת של מומחה לטיפולי שורש לאחר בדיקה יסודית תיתן את התשובה וגם את ההמלצה לפתרון המתאים. לא לחפף כאן, כדי לא להצטער אחר כך. בהצלחה, והקלה בכאבים

04/05/2009 | 19:11 | מאת: שאלה

תודה על תשובתך. אני קצת מוטרדת בעקבות התשובה שלך שחייבים לגלות את מקור הזיהום . לי אמר הרופא שזיהום יכול לקרות אחת ל...ולאוו דווקא יודעים את הסיבה. הרופא המומחה אמר לי שהוא יבדוק אותה בעוד מספר חודשים שוב, יעקב אחרי החלמתה, אבל אני בספק אם התכוון לפתוח אותה אז שוב. האם בכל מצב של דלקת לאחר טיפול שורש יש צורך לפתוח את השן ולבדוק את התעלות ואת השן? אני תוהה אם אני מקבלת טיפול נכון.. (מעבר לכך שבינתיים אני אמורה בקרוב לעשות מבנה ואח"כ כתר כי מדובר על שן שבירה מאד ואז זה בכלל אפשרי?) תודה על תשובה נוספת..

מנהל פורום טיפולי שורש