שן מתנדנדת לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/04/2009 | 19:12 | מאת: שרונה

חג שמח, לפני כחודש וחצי עברתי טיפול שורש 3 תעלות בשן טוחנת. הטיפול כאב מאוד (למעלה מ8 זריקות שלא ממש עזרו) אבל עבר בשלום. לפני כשלושה שבועות החלה השן להתנדנד מעט והיא כואבת לי כשאני נוקשת בשיניים. (לא כאב כמו של חור). אין רגישות לקור/חום כמו שהייתה לפני הטיפול. בשבוע הבא אני אמורה להגיע לרופא (שכרגע בחול) להתחיל מבנה וכתר ואני מאוד חוששת שהשן נפגעה בצורה כזושתחייב עקירה ואח"כ שתל וכו'...אני ממש בחרדה. אודה לכל מידע שתוכלו לתת לי עוד לפני התור אצל הרופא.

14/04/2009 | 19:42 | מאת: ד"ר גיא וולק

שרונה שלום וחג שמח, התנדנדות השן יכולה לנבוע מדלקת כלשהי עקב נוכחות חיידקים באחת או יותר מהתעלות, מה שיצריך ניקוי מחדש של השורשים ורק אז המבנה והכתר. יכול להיות שיש גם סדק או שבר בשן, ואז העתיד שלה קצת פחות ורוד. כדאי שרופא (כל רופא שיניים) יבדוק ויצלם אם צריך, כי במידה ואת צריכה לקחת אנטיביוטיקה, כדאי להתחיל בהקדם. נקווה לטוב, ובהצלחה

15/04/2009 | 21:24 | מאת: שרונה

חג שמח ותודה על התגובה המהירה, האם ניתן לזהות את הדלקת בצילום? האם ניתן לטפל בדלקת רק ע"י לקיחת אנטיביוטיקה או שחייבים לנקות שוב את התעלות עם הדלקת? אנ חוששת מאוד מכיוון שכפי שכבר כתבתי למעלה מ8 זריקות לא השפיעו עלי והרגשתי את כל הטיפול. האם זוהי תופעה מוכרת שזריקות לא משפיעות? האם לא מסוכן לקבל כ"כ הרבה זריקות? יש אולי חומר אחר שאפשר לנסות? אני ממש בחרדה רק מהמחשבה שאצטרך לעבור את הניקוי הזה שוב ולהרגיש הכל. סליחה על מבול השאלות...

19/05/2017 | 17:05 | מאת: רינת

שאלה איך זה במרפאות של הקופה ישנם רופאים שלא מומחים ומטפלים לנו בשניים. ונראה שלא יודעים מספיק

מנהל פורום טיפולי שורש