שאלות שמטרידות אותי מאוד.

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/04/2009 | 21:18 | מאת: שם בדוי

הגעתי למרפאה עם כאבים בשן 27 כמדומני. מסתבר שזו שן שקיבלתי בה עזרה ראשונה לפני 5 שנים (התחילו בה טיפול שורש או משהו כזה), שמו סתימה זמנית לפני 5 שנים ושכחתי מזה עד שהתחילו לי כאבים לפני שבועיים. הגעתי למרפאה במטרה לעשות טיפול שורש, היא פתחה לי את השן ואמרה שיש צורך במי סידן או משהו כזה. שהטיפול יתחלק לפעמיים - פעם אחת מי סידן (משהו כזה...) ובפעם השניה ממשיכים את הטיפול. היא פתחה את השן, אין לי מושג מה היא עשתה קודם (את הסידן או את הטיפול שורש - אינני מבינה בזה), אבל עברו שבועיים והתחילו לי כאבים. האם זה הגיוני שאחרי שבועיים יתחילו לי כאבים אחרי טיפול במי סידן או אחרי טיפול שורש?! טיפול שורש אולי, אבל מי סידן? כאב מציק שכזה, פניתי למרפאה לפני החג והיא שייפה לי את הגובה של הסתימה, זה רק כאב יותר אחר כך... זה מאוד מתסכל אותי שאני בחוסר בהירות ואין למי לפנות בגלל החגים. בנוסף, היא הרי אמרה שהטיפול יתחלק לשני שלבים, את השלב הראשון עשיתי לפני שבועיים (חודש מרץ) ובגלל שאין תורים אליה, התור הבא אליה יהיה במאי! זה הגיוני שהמשך של טיפול שורש יהיה חודשיים אחר כך? אולי בגלל זה הכאבים? לא היה לי לאן לפנות, תודה על ההקשבה ד"ר וולק.

11/04/2009 | 10:01 | מאת: ד"ר גיא וולק

יכולות להיות מספר סיבות לכאבים, וזה בד"כ מתרכז בחדירת חיידקים לתוך השן, לפעמים בשל התערערות הסתימה הזמנית. ייתכן גם סדק או שבר בשן עצמה, שלא תמיד רואים אותו מיד. צריך להתייחס לבעיה באופן מיידי. אם מדובר בפעילות חיידקית צריך ללכת לכיוון של אנטיביוטיקה, ואם מאתרים בשן סדק או שבר, צריך להחליט אם עוקרים אותה (עכשיו או אחר כך) כי רוב הסיכויים שהיא אבודה במקרה כזה. יש ללכת ולהיבדק מיד ביום ראשון, ע"י הרופאה שלך או גם רופא אחר שמבין בטיפולי שורש, באותה מרפאה או במרפאה אחרת. בהצלחה, וחג שמח (לא הכי שמח כמו שזה נראה, אבל נקווה לפתרון מהיר)

מנהל פורום טיפולי שורש