טיפול שורש ומסביב..

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

12/03/2009 | 17:27 | מאת: אור-הנר

סיימתי אתמול טיפול שורש, (שאגב לא היה נוראי בכלל), ובסופו הרופא סתם אותו עם סתימה זמנית. שבוע הבא נקבע לי תור על מנת לשים סתימה קבועה. דובר שם על ההגעה שלי לגיל 18, על מנת לשים בורג בשן, או כתר וכאלה. לא הבנתי על מה מדובר. מה צריך לעשות בסוף? סתימה קבועה, בורג בשן וכתר? אשמח אם תסביר לי. ועוד שאלה קטנה, מחכים לגיל 18 כי זה תהליך קשה, כואב ומסובך? שילדה בת 16 לא יכולה לעבור?

13/03/2009 | 15:13 | מאת: ד"ר גיא וולק

אור- הנר שלום, שמחתי לשמוע, וזה אפילו לא מפתיע, שהטיפול לא היה קשה. אנשים מכניסים לעצמם לראש לפעמים סיפורים ושמועות בלי בסיס אמיתי. בגיל 18 מסתיימת הגדילה שלך (לפעמים לפני, לפעמים אחרי, זה בערך הממוצע), וכל השיניים מתמקמות בלסת במיקום הסופי שלהן ,למרות שתמיד יכלות להיות צרות עם שיני בינה שהן אחוריות ובוקעות בגיל מאוחר יותר, אבל נעזוב את זה היום... רק אז מעוניינים לבצע את השיקום הסופי, שכולל סתימת מבנה, שהיא סתימה מחוזקת לשן ולשורשים עם בורג קטן שנמצא בתוך הסתימה ולא רואים אותו מבחוץ, כמו יסודות של בנין שלא נראים בעין מעל האדמה. על זה שמים כתר, שהוא כיסוי "הלבשה" לשן, מחרסינה, בצבע של שן טבעית, ששומר על השן שלא תישבר או תיסדק, כי זה קורה לשיניים אחרי טיפול שורש, מסיבות שונות, וחשוב לדעת שעד שאין על השן את הכתר הסופי, שיושב על המבנה, היא בסיכון לשבר ויש להיזהר עם מאכלים קשים שעלולים להזיק בלעיסה ישירה על השן (אגוזים, שקדים, וכו') מקווה שעניתי על כל השאלות, ואם יש עוד- לא להתבייש ודרך אגב- מבחינת רמת הקושי ויכולת העמידה בטיפולים- קטן עלייך... שיהיה בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש