חידוש טיפול שורש וכתר או השתלת שן ?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

10/02/2009 | 23:16 | מאת: קימי

לפני 6 שנים עשיתי טיפול שורש בשן 13 (ניב עלין), ולא המשכתי את הטיפול כלומר מבנה וכתר. עכשיו לאחר שרוב הסתימה מטיפול שורש התפוררה פניתי לחידושבטיפול שורש +כתר. כשהרופאה ניקתה את השן היא אמרה שדפנות השן שנותרו בפנים הלסת דקות מידי. לכן הציעו לי שתי אופציות: א. להמשיך ולעשות את הטיפול שורש והכתר אך מתוך ידיעה שבעתיד (לא ברור מתי) השן תשבר ואז אצטרך לעשות השתלת שן בכל מקרה. (פסלתי את האפשרות של שן תותבת כדי לא לפגוע בעוד שתי שיניים). ב. לעקור עכשיו את השן ולהשתיל שן. יחד עם זאת במישוש החניכיים באזור השן, השן יחסית בולטת בהשוואה לאחרות ולכן היא להערכת הרופאה העצם לא מספיק עבה בקטע הזה ולכן הציעה שאפגש קודם עם מומחה חניכיים. שאלותי הן : 1. האם כדאי לבקש חוות דעת נוספת לגבי האפשרות של חידוש טיפול שורש +כתר שזו האפשרות המועדפת עלי בעיקר מבחינה כספית??????? 2. האם יש שיקולים נוספים התומכים בהעדפתי? אנא תשובה מפורטת ככל האפשר מצבי הכלכלי קשה מאד וזו הסיבה להתדרדרות המצב . תודה קימי

12/02/2009 | 07:54 | מאת: ד"ר גיא וולק

קימי שלום, כמובן שעדיף לשמר את השן הטבעית שלך במידת האפשר. בהחלט כדאי לשקול את חידוש טיפול השורש ובסוף גם הכתר, כי לא ידוע כמה זמן זה יחזיק מעמד- אולי הרבה? שווה לנסות. וחוץ מזה- לעקור תמיד אפשר, אז למה לרוץ עכשיו? כמובן שלא ראיתי את השן ולא את הצילומים או החניכיים, אז דעתי היא רק דעה, ולא חוות דעת . שיהיה בהצלחה

16/02/2009 | 00:44 | מאת: קימי

לדר' וולק מאד מודה לך על תשובתך. יחד עם זאת לא כל כך ברור לי מה עלי לעשות בשלב הבא. האם להתייעץ/לקבל חוות דעת מעוד רופא, או בכל מקרה ללכת על חידוש טיפול שורש +כתר ולקוות לטוב??? איזה רופא אמור להציע את הפיתרון הטוב ביותר? רופא מומחה לטיפולי שורש? או רופא השיניים כללי (שאמור לבנות את הכתר)? או אולי מומחה לחניכיים? מודה מראש על תשובותיך קימי

מנהל פורום טיפולי שורש