כאב בלחיצה בשן לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

04/07/2019 | 12:59 | מאת: תמר

שלום, בצעתי טיפול שורש לפני מספר חודשים ועל השן שמו לי כתר. כשהיה לי כתר זמני לא כאב לי כלום והכל היה תקין לאחר ששמו לי כתר קבוע הרגשתי הרגשה מוזרה בשן כאבים בלחיצה על השן, הגעתי לרופא שיניים הוריד את הכתר עשה שינויים ואז הכאב עבר נשאר כאב חלש מאוד מאוד. עבר חודש ושוב הכאב חזר בלחיצה וכשאני שותה משקה קר. טיפול השורש תקין ואין בעיה איתו. ממה יש לי את הכאב? תודה

הי תמר יש להפריד בין התופעות השונות . שן שעברה טיפול שורש , קיים סיכוי נמוך לרגישות לקור . אם ישנה רגישות לקור , יש לחפש שן אחרת באותו אזור שיכולה שמעוררת רגישות כזאת . לגבי רגישות בלחץ ולעיסה ישנו מגון של סיבו שעדויות להיות אחראיות לכך. סיבה אחת זה בעיית חניכיים מקומית או כללית , סיבה נוספת זה טיפול השורש עצמו -בין אם כזה שבוצע היטב ובין אם לקוי . יש לבצע אלימינציה של הסיבות . אם הכאב לא עובר כדאי להתייעץ עם מומחה בהצלחה ד"ר אינה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש