חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

05/11/2008 | 18:19 | מאת: עודד

שלום גיא, עשיתי לפני כ 3 שנים טיפול שורש (ראשון שלי מזה 30 שנה ) אני אציין שאני ורופאי שיניים לא חברים הכי טובים ואחרי שנתיים מהמקרה של הטיפול שורש הלכתי לרופא שיניים אחר (עקב מעבר מגורים) הוא עשה לי צילום ואמר לי שיש מתחת לשן של הטיפול שורש מוגלה ובאמת כאב לי האזור ואחרי שהוא נתן לי אנטיביוטיקה זה עבר זה חזר עכשיו אחרי כמעט שנה ודיברתי עם אותו רופא הוא אמר לי שאני צריך לעשות חידוש טיפול שורש ... השאלות שלי הם : 1.איך מצב כזה יכל להגרם ? 2.איך אני יכול לדעת שמצב הזה לא יחזור על עצמו (טיפול של כ 4500 ) 3.השן היא שן טוחנת וכשאני אמרתי לרופא שיניים אולי עדיף לעקור הוא התנגד אפילו הצעתי שטל הוא אמר שתמיד עדיף שן מקורית ...הלא עדיף שטל שהוא חזק יציב לא נישחק ?זה בערך אותו מחיר לא ? 4.למה חייבים להרוס את כל הכתר ולא יכולים להשתמש בו שוב ? 5.אם תוכל קצת לפרט על התהליך (אני אוהב לדעת למה אני הולך ...) תודה רבה וסליחה על האורך.

07/11/2008 | 09:01 | מאת: ד"ר גיא וולק

עודד שלום- נתייחס לשאלותיך לפי הסדר, אבל ראשית- מעט מידע: בטיפול שורש מבוצע ניקוי של תעלות השורשים(אחד או יותר) ואז סתימת התעלות ועל זה מבנה וכתר. בכל מקום בו מבוצע ניקוי ואיטום(סתימה) יכול להיווצר מצב של דליפה - בסתימה רגילה, בטיפול שורש, ובכיור במטבח. 1. ישנן סיבות רבות לדליפת חיידקים פנימה לתוך תעלת שורש. התוצאה- דלקת בקצה השורש. הפתרון- חידוש טיפול שורש, והרבה אופטימיות שזה לא יחזור על עצמו, כי אין בטחון. מחזיקים אצבעות ומקווים. בד"כ מצליח. 2. מחזיקים אצבעות. 3. לשתל יש אורך חיים ממוצע. 10 שנים פלוס מינוס ואולי גם 15. אבל שן שטופלה בהצלחה ושורדת- תמשיך איתך עד לבית אבות. בטח עדיף, לא? 4. הכתר מותאם למבנה שיושב על ובתוך טיפול השורש. חידוש טיפול שורש דורש פירוק המבנה ולאחר סיום הטיפול מבנה חדש. הכתר פשוט לא יתאים- תיווצר דליפת חיידקים פנימה, וזה- אנחנו כבר יודעים לאן יוביל... 5. התהליך- סילוק חומר סתימת השורש מתוך התעלות, הכנסת תרופה וריפוי הדלקת, וסתימה מחדש של התעלות. יאללה, קדימה לעבודה, ובהצלחה עודד. מחזיק לך אצבעות

מנהל פורום טיפולי שורש