טיפול שורש בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/05/2019 | 14:57 | מאת: גלית

שלום. לאחותי בת 14 יש שיניים קבועות מאוד רקובות ,שן 16, שן 26 ושן 46. שאר השיניים בריאות עם סתימות רגילות.היינו אצל רופא שיניים והוא הציע עקירה.רופא אחר הסכים לעשות טיפול שורש.השאלה שלי האם מומלץ לעשות טיפולי שורש בשיניים אלו והאם יש נחיצות לשמור על השיניים או לעשות עקירה?הבנתי שבמקרה של עקירה יש תזוזת שיניים סמוכות .תודה על תשובתך.

גלית שלום קשה להתייחס למקרה ספציפי מבלי לבדוק את השיניים המדוברותואת הצילומים הרלוונטים. אענה לך באופן כללי . בגיל 14 שווה להלחם על השיניים ( במיוחד שמדובר על 3!) מאחר ואין לנו כרגע פתרון אחר עבורן . שתלים לא מומלץ לעשות לפני גיל 18 , ועד אז השיניים האחוריות יזוזו, כפי שציינת . להדגיש את הנושא , גם שיניים שאצל מבוגר הייתי ממליצה על עקירה , כי קיים סיכון גבוה לכישלון טיפול בהן , בטווח הרחוק , אצל ילדים/נוער הייתי ממליצה לנסות לטפל מתוך מטרה לקנות למטופל זמן עד שניתן יהיה לבצע שתלים . הרבה בריאות לך ולאחותך ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש