נגישות
נגישות

כאבים עזים אחרי טיפול שורש כתוצאה מחומר אטימה?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

14/03/2019 | 21:04 | מאת: נעמה

שלום, עברתי טיפול שורש בשן טוחנת, 4 תעלות. לאחר הטיפול התפתחו כאבים עזים מאוד, עמידים למשככי כאבים חזקים, שהקרינו לכל חצי הפנים כולל אוזן והקשו עלי מאוד לתפקד. זומנתי לרופא לבדיקה נוספת. הרופא שלל התפתחות של דלקת ע"י מישוש בלוטות הלימפה ומגע בחניכיים. התבקשתי לקחת משככים חזקים יותר שעזרו לזמן קצר יחסית אך הכאבים התגברו. הגעתי שוב לרופא, שפתח את הסתימה הזמנית, התעלה שבה חשד כבעייתית היתה נקיה ולא מודלקת אך לפי מה שאמר - ליתר בטחון החליט להוציא את חומר האיטום מהתעלה כדי לראות אם ישנה הקלה בעקבות כך. לאחר מכן הכאבים אכן פחתו בהדרגה עד שנעלמו לחלוטין. לאחר יומיים ללא כאבים כלל הגעתי היום להמשך הטיפול, בו הרופא חזר ואטם את התעלה וסגר את השן בסתימה זמנית. כל הטיפול נעשה ללא הרדמה ובמהלכו לא חשתי שום כאב. לאחר כ-3 שעות מביצוע האטימה החוזרת שוב התחילו כאבים שהולכים ומתגברים מאז ושוב מגיעים לאותה רמת כאב בלתי נסבלת. לפי מה שאמר הרופא בביקור היום יתכן ומדובר ברגישות כלשהי של העצם לחומר האטימה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע למהלך הטיפול ובעיקר להשערה הזו לגבי התגובה לחומר האיטום. אציין שכבר עשיתי כ-2 טיפולי שורש בעבר ולא נתקלתי בתגובה כזאת או בכלל בכאבים שנמשכים זמן רב כל כך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום נשמע מאוד מייסר. זליגה של חומר איטום לרקמה הסב חודית אכן יכולה לעורר גירוי וכאב. בדרך כלל הכאב עובר תוך כשבוע לא יותר. הוא יכול באמת להגיע לעוצמה גבוהה, אבל במהלך השבוע העוצמה דועכת בהדרגה. אם זה לא נעלם בשבוע הקרוב הייתי מחפשת סיבה נוספת הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש