כאבים עזים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/03/2019 | 15:04 | מאת: דנה

שלום רב ביום שישי האחרון עברתי טיפול שורש. יממה לאחר מכן חשתי כאבים עזים בשן ובאזור הסמוך לה. לאחר סבל של שלושה ימים ולקיחת משככי כאבים הגעתי לרופא. לאחר שביצע צילום של השןהוא אמר שהכל תקין , ושהכאבים נובעים מדלקת טראומטית של אזור הטיפול והמנשך שהשתנה. הוא רשם לי מוקסיפן ל-5 ימים וכדור "אבופן" נגד כאבים . כאשר שאלתי את הרופא מדוע לא לפתוח את הטיפול ולבדוק אם הכל בסדר ושאין זיהום אן בעיה אחרת בפנים , הוא אמר שמספיק לראות בצילום שהכל תקין. אשמח לדעת האם שכיח מקרה כזה שאני מתארת ומה קורה במידה והכאב לא יחלוף לאחר לקיחת אנטיביוטיקה. פותחים שוב את השן? מה עושים? תודה רבה

דנה שלום אכן לא נעים אך מאוד שכיח. הרבה פעמים אחרי טיפול שורש, יש כאבים שיכולים להיות מאוד חזקים ואפילו נפיחות. בדרך כלל עובר לבד, לפעמים יש צורך באנטיביוטיקה. אין טעם בשלב זה לפתוח את השן, אלא אם כן, יש בעיה מוכחת בטיפול. רק אם הכאב לא עובר תוך שבוע 10ימים, כדאי לחפש אם יש סיבה לכאב מלבד דלקת פוסט טיפולית. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש