טיפול שורש דרך כתר גדול קידמי

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/01/2019 | 13:13 | מאת: איתי

יש לי כתר של שישה שיניים קידמיות עליוניות , סבלתי מדלקת רצינית בחוד השורש בניב שהוא חלק קיצוני בגשר ,היה לי נפיחות רצינית בתוך הפה וחצי אף נרדם לי עם נימלול בלחי שמאלי . לאחר מספר ימים של הוגמנטין 875 וללא שינוי בכאבים עברתי למוקספין פורטא 500 ועוד כדור בשם פלייגיי שלוש פעמים ביום כול אחד , לאחר שלושה ימים שהייתה קצת הקלה , ניגשתי למרפאת השיניים , ניסו להוריד את הכתר ללא הצלחה ולכן הרופאה ביצעה טיפול שורש דרך הכתר , אני כרגע יומיים לאחר הטיפול ומרגיש רגישות במקום שזה טבעי לדעתי ויש לי הטבה משמעותי . שאלתי היא האם חייב להוריד את הכתר בהמשך ולעשות חדש או שניתן להשאירו ולבצע איטום לטיפול השורש , אין לי בעיה של מימון כי אני מבוטח דרך העבודה ,פשוט חשוב לי לדעת מה הסיכון ומה הסיכוי בכול דרך שאבחר , להחליף או להשאיר את הכתר ? תודה רבה על הזמן והמידע המקצועי .

איתי שלום אין חובה להוריד את הכתר כדי לבצע טיפול שורש טוב. מה שכן, הקידוח בשן עלול להו יל להתערערות הכתר ונפילתו, כמו כן חייבים לברר למה התפתחה דלקת בשן. לפעמים ההסבר הוא, עששת שהתפתחה בשולי הכתר והחדירה חיידקים לתוך השן. במקרה כזה חובה להוריד את הכתר, לנקות עששת ולשקם מחדש את השן

מנהל פורום טיפולי שורש