טיפול שורש בהריון -האם לטפל טרם הריון אם לא כואב

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

13/01/2019 | 01:41 | מאת: שלומית

שלום רב, לפני כשנה עברתי טיפול משמר לשן טוחנת ונאמר לי שמתישהו אצטרך לעבור טיפול שורש אך כל עוד לא כואב לי אין צורך בכך. אני מתכננת הריון וחוששת מה יקרה אם יכאב לי בהריון ואזדקק לטיפול שורש.האם כדאי לעשות את טיפול השורש כעת לפני הריון למרות שלא כואב לי או שמותר בהריון לעשות זאת?

שלומית שלום תודה על השאלה המצויינת, היא נוגעת לרבות,ואני שמחה לענות עליה. בעקרון לא קיים חומר או טיפול שאסורים בהריון וזה כולל גם צילומי רנטגן ממוקדים ובודדים שנעשים במרפאת השיניים. למרות הנ"ל עדיף להקדים ולבצע טיפולי שיניים לפני ההריון, ובאם יש צורך לבצע טיפול שיניים במהלך ההיריון, כדאי לדחות זאת לטרימסטר שני. הסיבה לכך היא שבטרימסטר ראשון יש קושי בגלל בחילות אופייניות כמו כן בגלל %די גבוה של הפלות טבעיות, נשים נוטות לחשוב שהמנעות מטיפול יכלה למנוע את המאורע המצער, שוב ללא ביסוס דעי. בטרימסטר שני, בדרך כלל יותר קל לעבור טיפול ובשלישי יש אי נוחות לשכב על כסא הטיפולים בגלל העומס על הגב, לחץ על הסרעפת וכבדות כללית. אז כאמור אם יש צורך בטיפול עדיף להקדים, אבל, במקרה שלך אין צורך בטיפול. ולא כדאי ליזום אותו בגלל שיקולים זרים. טיפול שמרני, כלומר סתימה עמוקה באמת עלולה להגיע לטיפול שורש אבל היא לא חייבת ואין לנו מושג מתי. ולכן לא הייתי נוגעת כל עוד אין החלטה של הרופא שיש בשן או בסתימה בעיה או לחילופין את חשה כאבים. כמו כן, מאחר ופריון ומיילדות אינם תחום עיסוקי הייתי מציעה לך לשוחח עם רופא הנשים בנושא, על מנת לשלול הנחיות ספציפיות למצבך שלך. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש