כאב בשן טוחנת לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/11/2018 | 19:44 | מאת: אלי

שלום, ביצעתי לפני שבועיים וחצי טיפול שורש בשן טוחנת מאז התחילו לי כאבים בזמן אכילה. כחלק מתכנית הטיפול, התחילו לי אתמול מבנה לכתר אך מכיוון שהכאבים לא נעלמו חזרתי שוב למרפאה והרופא שבדק אותי היום אמר שייתכן ונהייתה סדק בשורש יעדיף להמתין חודש לראות לאן זה מתפתח, ובמידת הצורך יש לעקור את השן ולבצע השתלה. אציין כי הנני בחור צעיר ללא בעיות שיניים וכל הנושא נשמע לי תמוהה.. האם ייתכן שטיפול השורש שנעשה לא הצליח על אף שבצילום הכל נראה תקין? או שמא ייתכן וזו רשלנות? והאם אכן כדאי להמתין עם הכתר ?

אלי שלום סדקים קורים גם אצל אנשים בריאים לצערי. גם כשהטיפול מבוצע ע"פי קריטריונים מקובלים, עלול להתפתח סדק. סיבה נוספת לכאבים בלעיסה היא תעלה שלא אותרה ולכן גם לא טופלה. אני מניחה שהרופא שלך בחן את הנושא,. בכל מקרה כשיש תעלה לא מטופלת הטיפול יהיהחידוש טיפול שורש, שיכלול את התעלה האבודה. מצד שני, שבועים וחצי הם זמן קצר מכדי לקבוע פרוגנוזה. אם הטיפול תקין, ואין סדק הכאב יכול לחלוף תוך שבוע שבטעיים. לגבי המתנה של חודש ;הייתי עושה לך כתר זמני ונותנת לך להסתובב כך חצי שנה. אחרי חצי שנה מצלמים ובוחנים את השן מחדש. זהו פרק זמן ארוך מספיק, על מנת לודא שהכל אכן תקין ולא מדובר על הפוגה זמנית בכאב הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש