רגישות בשן עם ציפוי חרסינה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/11/2018 | 22:22 | מאת: אלירן

יש לי רגישות בשן שבעבר עשיתי פה ציפוי חרסינה לחום או קור. לפני כחודש הייתי במרפאה ועשו לי צילומים והמליצו לי להשתמש בsensodine. השתמשתי וזה עזר, אבל עכשיו זה חזר ואפילו נהיה יותר כואב. בנוסף, הרופאה אמרה שיש לי זיהום בחניכיים ומומלץ לעשות ניקוי. האם את חושבת שהכאב הזה מצריך טיפול שורש, או שאולי זה נגרם עקב הדלקת חניכיים ? ודרך צילומים אפשר לדעת ממה זה נגרם ?

הי אלירן רגישות לקור יכולה לנבוע מנסיגת חניכיים. רגישות לחום בדרך כלל מעידה על בעיה במוך השן ומצריכה טיפול שורש. לרוב צילום אמור להראות שינויים פתולוגיים, אבל במקרים מסויימים, הסימפטומים הקליניים מופיעים לפני השינןי הרנטגני ושם אנחנו, הרופאים מהססים. בכל מקרה, אם הכאב מתמיד, הפתרון כנראה יהיה טיפול שורש. שווה להתיעץ עם מומחה. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש