ספיגת עצם במסףע השורשים

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

08/11/2016 | 22:35 | מאת: צבי

שלום מה זה ספיגת עצם במסעף השורשים? אובחן על פי צילום של השן בביקורת לאחרונה (אין כאבים, והרופאה אמרה שאולי יש שם סדק בין השורשים) מדובר על שן שעברה טיפול שורש לפני כארבע חודשים + מבנה סיבים, עדיין עם כתר זמני. לאור הממצא הוחלט שלא לבצע (לא להשקיע) כתר קבוע ולהמתין עוד כמה חודשים לראות את מצב השן. מה זה הספיגה? מה משמעותה? איך זה נהיה? זה כשל של הטיפול שורש? זה יכול לקרות כתוצאה ממצב החניכיים כתוצאה מכך שאין כתר קבוע? מה הפרוגנוזה של השן? והאם יש סיכוי בכלל שיהיה שיפור ושזה מצב הפיך? תודה

צבי שלום קשה לענות על שאלותיך ללא בדיקה קלינית וצילום. ברמה התאורתית, ספיגה באזור המסעף יכולה לנבוע ממחלת חניכיים מקומית או מפושטת. היא בהחלט יכולה לנבוע גם מסדק בשורש. במידה ומדובר בסדק אין מנוס אלא לעקור את השן.

המשך סדק מופיע הרבה פעמים בשיניים שעברו טיפול שורש, לרב לא ניתן ליחס קשר בין הטיפול לסדק( כלומר אותו פרוטוקול טיפולי אצל אחד יגמר בסדק ואילו אצל אחר לא) אני מבינה שלאורך כל התקופה אתה עם כתר זמני כך שלא ניתן לקשור בין העדרו של כתר קבוע לסדק. מקוה שעניתי לעל כל שעניין אותך אתה מוזמן לפנות שנית בכל עת בהצלחה ד"ר דבורקין

09/11/2016 | 15:22 | מאת: צבי

שלום האם יש דרך לאבחן ולדעת בבירור האם מדובר בתוצאה של סדק (סדק הרי לא ניתן לראות בצילום) אותוצאה של מחלת חניכיים מקומית? וכעת לשאלה שאני לא הכי אוהב לשאול, האם ייתכן והיתה רשלנות של הרופא שהשאיר את הכתר הזמני (עדיין ישנו) כמה חודשים אף שהאזור דימם והיה רגיש וכואב בצחצוח, ואף שהיה רופף וחזרתי שוב ושוב להדבקה? והשאלה הכי מעשית, האם מדובר בתהליך בלתי הפיך או שיכול להיות שיפור? רק במקרה שמדובר בסדק, השן מיועדת לעקירה? תודה רבה

מנהל פורום טיפולי שורש