טיפול שורש או עקירה?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/10/2008 | 10:04 | מאת: דוד

ריך : 24/10/08 15:30 מחבר/ת : דוד דר גיא שלום, רופא שיניים החליט לעשות לי סתימה בשן תוחנת אחרונה. אך תוך כדי טיפול הסתימה טען כי הגיע לעצב/שורש וכי יש לעשות טיפול שורש בשן. באותה ישיבה התחיל טיפול שורש לטענתו וקבע לי תור לשבועיים לאחר מכן להמשך טיפול. באותו הלילה של הטיפול היו לי כאבים חזקים בשן טילפנתי אליו בבוקר שאחרי להגיע לעזרה ראשונה טען שעמוס ואינו יכול לקבל אותי.כעסתי עליו נורא בעודי מתפתל מכאבים. החלטתי כי אינני רוצה חהמשיך טיפול אצלו לאור יחסו וטיפולו בי. היום הלכתי למרפאת קופת החולים שלי במקרה הזה כללית סמייל לעזרה ראשונה. לאחר צילום טענה הרופאה כי הרופא גרם לי נזק לשן בכן שקדח בין שני שורשים ואם המקרה הוא זה לא ניתן לסתום דבר כזה והשן הולכת לעקירה. ובנוסף נתנה לי אנטיביוטיקה בטענה שמתחילה להתפתח דלקת. אני מצרף לך קובץ עם הצילום נכון מהיום. גיא תגיד לי בבקשה אם הבחנתה נכונה? לפני שאני הולך לעקור את השן! כי זו אלטרנטיבה אחרונה! אני מודה לך מקרב לב. איך אני כול לצרף לך קובץ?

26/10/2008 | 23:54 | מאת: ד"ר גיא וולק

דוד שלום- צר לי על השתלשלות העניינים, אבל היא נשמעת אפשרית. לסיכום העניין- אם יש פגיעה באזור שבין השורשים, השן יכולה להיות מועמדת לעקירה. למומחה לטיפולי שורש יש אמצעים לתיקון פגיעה כזאת אם אין שם זיהום, ולכן לא הייתי מבזבז זמן על העברת קבצים, אלא- נועל נעלי התעמלות ו...רץ למומחה להיבדק ולקבל חוות דעת מיקצועית. בהקדם רב. בהצלחה והרבה אופטימיות.

27/10/2008 | 10:56 | מאת: דוד

גיא תודה על תשובתך אך אני מבולבל כבר. לצערי הרב אין לי אמצעים לגשת למומחה וזו הבעיה העיקרית שלי לכן אני נתון לחסדי קופת החולים. הרופא שהבחן הבחן ללא פתיחה של הסתימה הזמנית אלא רק ע"י צילום פרי פרפקיאלי. האם ניתן להבחן קדיחה בין השורשים ע"י צילום כזה בלבד? או שצריך לעשות צילום נשח. מה ההבדל? בקופת החולים אין להם מומחה ומוכנים להפנות אותי לרופא שמתעסק בטיפולי שורש מורשה. רק ע"פ הבחנה של רופא שיניים כללי. שההבחנה של הרופא הכללי היא לפי הצילום הפרי פריפקיאלי עקירה של השן. אני לא רוצה לעקור כ"כ מהר!

מנהל פורום טיפולי שורש