עקירת שן בו נעשה חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

25/07/2018 | 13:08 | מאת: נונה

שלום, בת 34, בריאה בדרך כלל. לפני כחודשיים עשיתי חידוש טיפול שורש (בעקבות מוגלה שהייתה מפרישה). מאז ממשיכים ההפרשות. עברתי לאחרונה לרופא שיניים אחר שהמליץ על עקירת השן (מצ"ב) צילום השן. הוא אמר שישנה דלקת באחד השורשים ועדיף לעקור השן. וביקש להגיע לעוד יומיים לעקירה (רופא שיניים רגיל ואינו כירורג). שאלתי אותו שמאחר ויש דלקת אז האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה, אמר שאין צורך. אני דואגת קצת, האם הוא טועה וכן יש צורך לאינטיביוטיקה בכדי למנוע התפשטות הדלקת או הוא צודק ואין צורך. אודה להתייחסוך בהקדם. תודה מראש

נונה שלום לא ראיתי את הקישורית לצילום ובכל מקרה, זה לא בתחום הפורום לתת יעוץ פרטני. באופן כללי יותר, כאשר מדובר בדלקת כרונית, כזו שמתקיימת זמן רב בצורה שקטה, אין צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני עקירה. עקרון נוסף הוא שסיכויי הצלחה של טיפול שורש גבוהים יותר מאשר סיכויי הצלחה של חידוש טיפול שורש, וחידוש טיפול שורש חוזר סיכוייו עוד יותר נמוכים מזה של חידוש טיפול שורש ראשון. מקוה שהרגעתי את חששותייך. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

מנהל פורום טיפולי שורש