טיפול אפיסקטומי בשל ציסטה בחך עליון

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

29/05/2018 | 10:04 | מאת: טיפול אפיסקטומי

שלום רב, בשל "בילוי" תדיר (בלשון המעטה) בחודשים האחרונים אצל רופא השיניים ודילמה שנוצרה אצלי, החלטתי שאני חייבת להתייעץ. לפני בערך כחודש התחלתי בטיפול שורש אצל מומחה לטיפולי שורש בשל קצות עצבים כפופים (מקווה שאני משתמשת בטרמינולוגיה הנכונה). במהלך הטיפול השני של טיפול השורש, אבחנה אצלי הרופאה המומחית ציסטה בחך העליון, מעל שן מספר 15 (טיפול השורש היה בשן מספר 16). היא המליצה לי הליך שכולל אפיסקטומי והוצאת הציסטה. מרופאת השיניים הכללית שלי הבנתי שהבחירה היא שלי: אם לעשות את האפיסקטומי אצל מומחה (מחיר של 5,000 ש"ח שהביטוח לא מכסה) או אצל כירורג שגובה עבור הטיפול 1,400 ש"ח. לטענתה היום היא כבר לא ממליצה למטופלים לבצע את ההליך הספציפי הזה אצל כירורג רגיל, וכי אחוזי ההצלחה גבוהים יותר אצל מומחה. אני חייבת לנסות להבין עד כמה ספציפית בהליך הזה, זה נכון? הבנה חשובה גם בגלל פערי המחירים הגדולים. מעבר לזה שאלה נוספת: ככל הנראה הציסטה נוצרה לפני טיפול השורש (התעסקו המון עם השן בחצי שנה האחרונה אולי זאת הסיבה)או ממש במהלכו - והשאלה היא כזאת האם לא כדאי קודם כל להוציא את הציסטה ולסגור אותה ואז אם מתעוררת בעיה לבצע אפיסקטומי. חייבת עזרה. תודה רבה רבה, אשמח למענה. (מחר פגישת ייעוץ עם הרופא המומחה)

שלום לך נראה שקיבלת המלצה מדוייקת מהרופאה הכללית שלך . אכן בעבר אפיסקטומ היתה פרוצדורה ששייכת לכיורגים , אוזי ההצלחה היום בסביבות 50% - סטטיסטיקה של הטלת מטבע . בשנים האחרונות ( כ20 שנים) , הפרוצדורה שוכללה לטיפול מאוד ממוקד בקצה השורש , הוא מבוצע בציוד יחודי - מיכשור אולטראסוני ומיקרוסקופ - ע" מומחים לטיפולי שורש . שינוי זה הוביל לשיפור הסטטיסטיקה , וכיום אחוזי ההצלחה מתקרבים ל90%. רוב הכירורגים היום לא מתלהבים ,בלשון המעטה לבצע את הטפול הנ"ל , בגלל % הצלחה נמוכים . הרעיון של לטפל בציסטה בלבד , נוסה בעבר והוא אינו יעיל . מקור הזיהום ש"מתדלק" את הציסטה הינו תעלות השורש , ניקוי הציסטה בלבד אינו מספק. הטיפול בתעלות השורש יכול להתבצע ע"י חידוש טיפול שורש או אפיסקטומי . בגדול , אפיסקטומי מאפשר גישה לתעלות כפופות שלא הצליחו להגיע אל הקצה שלהם באמצעות טיפול שורש או במקרים בהם קיים כתר טוב שחבל להחליף אותו ( חידוש טיפול שורש מחייב הורדה של הכתר והחלפתו בחדש ) . מקוה שזה מדר עבורך את הנושא. אל תהססי לפנות שוב

מנהל פורום טיפולי שורש