נקודת מגע

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

16/07/2016 | 10:54 | מאת: דנה

שלום יש לי כתר שהתחיל אחרי הרבה חודשים מישהוא אמר לי שאברר עם הרופאה האם נקודת המגע תקינה מה זה אומר ואם לא אז מה הפתרון לזה? והאם זה יצריך פגיעה בסתימה שיש לי באחד הצדדים ליד הכתר הנל או אפילו השן הטבעית שבצד שני אודה על תשובה תודה.

שלום נקודת מגע זוהי הנקודה/שטח קטן של מגע בין שתי שיניים סמוכות במצב אידיאלי , קיים מגע בין השיניים , והוא מספיק הדוק כדי שאוכל לא יכנס פנימה אך מספיק רופף כדי שאפשר יהיה לעבור עם חוט דנטלי. החוט אמור לעבור כשמופעל עליו מעט לחץ . כשאין נקודת מגע תקינה , מתפתחת דלקץ חניכיים מקומית בגלל דחיסת מזון לתוך המרווח בין השיניים. דלקת כזו עלולה להיות מאוד כואבת וכמו כן להתבטא הכאב בלעיסה . פעמים רבות הכאב מתגבר כחצי דעה אחרי האוכל. דרך הטיפול היא להחליף את הכתר או הסתימה ולשפר את נקודת המגע. רצוי מאוד לא לגעת בשן טבעית, אך לפעמים אין ברירה הרבה בריאות ד"ר דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש