סדק בשורש השן ופתרון לבעיה

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

18/10/2017 | 18:36 | מאת: קרן

שלום רב. בימים האחרונים יש לי כאבים באחת השיניים בזמן לעיסה. בשן זו נעשה בעבר טיפול שורש . פניתי לרופא השיניים שלי שעשה לי צילום בו לא נראה דבר ולאחריה בדיקה ידנית , בעקבות הבדיקה קבע שבאופן כמעט ודאי יש סדק בשורש השן . האם ניתן לקבוע דבר שכזה לאחר בדיקה קצרצרה ? שאלה נוספת - במידה ואכן יש סדק . האם עקירה היא הפתרון היחיד ? תודה רבה .

קרן שלום לצערי התשובה לשתי השאלות היא כן. בדיקה קלינית הרבה פעמים יעילה יותר מבדיקה רנטגנית,באבחנה של סדק. והיא באמת קצרה ולא מרשימה . ברגע שישנה אבחנה של סדק הפתרון האפשרי היחיד הוא עקירה. רצוי לעקור במהירות האפשרית מאחר ודחיה תוביל לאבדן משמעותי של עצם באזור , כך שאם יש כוונה להחליף את השן בשתל עלולה להווצר בעיה של מחסור בעצם. בהצלחה

18/10/2017 | 20:33 | מאת: קרן

האם כדאי להתייעץ עם מומחה לטיפול שורש או לקבל את אבחנתו של הרופא ?

מנהל פורום טיפולי שורש