חור מתחת לכתר בשן 26 עם טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

30/06/2017 | 01:51 | מאת: מ

ערב טוב, כואב כבר שבוע באזור של שיניים 26-28. הייתי אצל רופא שיניים ועשיתי צילום פנורמי והרופא אמר שיש חור מתחת לכתר של שן 26. יש לי כמה שאלות בסיסיות כי אני לא מבינה בזה כלום... לפני שנתיים עשיתי בשן 26 טיפול שורש.. זה אומר שעכשיו בעקבות החור חייב חידוש טיפול שורש או שאפשר להעלים את החור בדרך אחרת (סתימה נגיד..)? איך יכול להיות ששן 26 גורמת לכאבים אם הוציאו את העצב בטיפול שורש שעשו? תודה

בקר טוב ה"חור" הוא עששת אשר מכילה חידקים רבים . כאשר הם מגיעם אל טיפול השוש הישן הם מזהמים אותו. הזיהום יוצר דלקת ברקמה סביב קצה השורש(סב חוד השורש) והדלקת היא זו שגורת לכאב. במקרה כזה ,חידוש טיפול שורש היא בהחלט פתרון מקובל. הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין קינן

30/06/2017 | 10:12 | מאת: נ

תודה.. אם חיידקים יכולים לחדור דרך הכתר אז למה משחת שיניים לא יכולה גם לחדור ולהרוג אותם? הגיוני כל שנתיים לעשות טיפול שורש בשן הזו? כדאי לחכות קצת אולי החור לא יגדל? בחידוש טיפול שורש עושים זריקות? תודה

מנהל פורום טיפולי שורש