טיפול שורש - מס' שאלות

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

06/06/2017 | 10:26 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 29 ואני לקראת טיפול שורש ראשון שאני צריך לעבור (2 תעלות), כתר זמני ולאחר מכן יולבש כתר קבוע. רציתי לשאול, האם דינה של שן שעברה טיפול שורש בסופו של דבר ליפול? תירקב? האם הסוף ידוע שעוד X שנים אגיע להשתלה של שן? יש לי אסוציאציה שלילית לגבי כל התהליך... כתרים שנופלים וכו'.. האם שמירה של הגיינה דנטלית תעזור בהארכת מבנה השן?

דור שלום לא ! אין דינה של שן שעברה טיפול שורש ליפול בסוף . מה שכן , קיימים % גבוה יותר של שיניים שעברו טיפול שורש ודרשו טיפול נוסף או אף נעקרו מאשר שיניים שמעולם לא טופלו או שיש בהם סתימה קטנה . עדיין % ההצלחה של טיפולי שורש הינם גבוהים ביותר. ונכון שבעתיד יכולה להתפתח דלקת מתחת לטיפול שורש או עששת בשולי הכתר ותדרש לטיפולים נוספים בעתיד , רב הסיכויים שתשאר עם השן שלך לעוד שנים רבות . בעבר חשבו ששתלים זה לכל החיים , היום יודעים ששתלים דורשים טיפולים תומכים לאורך השנים ו-% ולעיתים גם הם נכשלים . עצתי לך לשמר את השן ככל שניתן כי שן טבעית ההיא פתרון טוב יותר מכל חלופה הרבה בריאות

מנהל פורום טיפולי שורש