האם היה הכרחי לעשות טיפול שורש?

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

02/03/2017 | 17:14 | מאת: גילי

שלום. אני אמנם שואלת בדיעבד אבל זה מאוד מטריד אותי. אני עכשיו לקראת סיום של טיפול שורש ראשון שלי. הכל התחיל מביקורת שגרתית אצל רופא שיניים שאמר שיש שן שכנראה תצטרך טיפול שורש בגלל דלקת קלה שרואים בצילום. היה לי כתר באותה שן. אני די חששתי מזה וגם בגלל היעדר כאבים לא חזרתי. לאחר מספר חודשים נשברה לי חתיכה קטנה מאוד מהצד של השן בלי דימום או כאב והוא אמר שעכשיו הטיפול בלתי נמנע. מה דעתך? האם לא נשמע שהוא מיהר להחליט? האם לא ניתן היה להציל את השן? תודה רבה.

גילי שלום מאוד קשה לקבוע מבלי לראות את השן או צילומה של השן. באופן כללי אני יכולה להגיד רק שכאבים הם רק פקטור אחד בהחלטה ויש עוד פרמטרים אשר יכתיבו טיפול שורש - דלקת , עששת, היכולת לשקם את השן ללא טיפול שורש. מקוה שזה מעט מרגיע את חששותייך.הרבה בריאות. ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש