שתל או גשר

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

20/05/2016 | 16:51 | מאת: יערה

רציתי לשאול עקרו לי שן טוחנת עליונה האם במקרה שאין לי מספיק עצם ויצטרכו הרמת סינוס לא עדיף גשר על פני שתל למרות שמשחיזים 2 שיניים והאם בבהשחזה עושים טיפול שורש או שזה לא מחייב?

יערה שלום בדרך כלל כשמדובר בשתי שיניים שלא עברו טיפול שורש הנטיה היא לבצע שתל כדי לא להשחיז אותן . השחזת השיניים לא מחייבת על פי הספר טיפול שורש,אך הרבה פעמים הדבר בלתי נמנע . שיניים מלתעות הרבה פעמים קטנות וההשחזה הופכת אותן לרבישות או מובילה אותן לנמק. ומכאן חעלה הצורך הבטיפול שורש כל זה על פי כלל . ההחלטה נעשית על פי העניין לגופו, וכל מקרה שונה ממקרה אחר. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש