סדק בשן

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

26/04/2016 | 20:54 | מאת: שירה

היו לי כאבים חשדו שזה סדק בשן לא היינומבטוחים לא מצאו בסוף זה התברר בעקירה לא הבנתי אם סדק או משהוא אחר רציתי לשאול איך לא רואים שיש סדק לא במבט ולא בצילום. למרות שמתפתלים מכאבים ואז מתברר שבאמת היה סדק לא אמורים לראות באיזה צורה לפני עקירה מה הבעיה? וממה נגרם סדק ואיך אפשר למנוע אותו ? מה שתלוי בי שהייתי יכולה לעשות?

שיר שלום סדק זו תמיד בעיה קשה . לפני העקירה לרוב לא רואים אותו וההחלטה שזהחו סדק נקבעת ע"פי סימנים קליניים ורנטגניים שונים שהשילוב ביניהם מוביל למסקנה שמדובר בסדק . אחרי העקירה לרב כן ניתן להבחין בפס דק לאורך השורש המעיד על סדק אך לעיתים כאשר הוא התחלתי ואין אמצעים להגדלה גם אותו אפשר לפספס . הרבה בריאות ד"ר אילנה דבורקין

מנהל פורום טיפולי שורש