חידוש טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

23/03/2016 | 07:18 | מאת: שמוליק

שלום, במסגרת בדיקה תקופתית התגלה לי דלקת כרונית בשורש 2 שיניים קדמיות. לאחר מכן ערכתי סיטי. מדובר ב-2 שיניים שעברו טיפול שורש כאשר אחת עם כתר והשן הקדמית השניה ללא כתר. רופא השיניים התחבט אם לבצע חידוש טיפול שורש לבען ביצוע טיפול שורש כירורגי. אציין כי אנני סובל מכאבים. אציין כי הכתר בשן קיים כבר כ-20 שנה והייתה תוכנית להחליפה לכתר חדש. כ"כ השן הסמוכה השניה השחירה מעט, ולכן הייתה כוונה לבצע בה גם כתר. אשמח לדעת מה התוויות לחידוש טיפול שורש ומה התוויות לטיפול שורש כירורגי. האם בנסיבות שלי לא כדאי לנסות לעשות חידוש ועל הדרך גם לחדש הכתרים? אודה לתשובתך.

שמוליק שלום הבחירה הראשונה היא חידוש ולרב זה עובד מתי יש עדיפות לכירורגיה? כשלא רוצים להחליף את הכתר כשמפחדים שלאחר הורדת הכתר והוצאת המבנה נשאר עם מעט מדי חומר שן כותרתי, שלא יאפשר. התקנת כתר חדש כשהמבנה הוא מאוד מסיבי, ויש סיכון שבהוצאתו השן תסדק ותעקר כאשר בוצע חידוש טיפול ולא הביא לריפוי הדלקת אלה הקוים המנחים . כמובן שישנם גורמים אינדיבידואליים שמשפיעים על ההחלטה מקוה. שהנ"ל מקל על שיקול דעתך בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שורש