זיהום בשן טוחנת שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שורש

27/12/2015 | 10:11 | מאת: ענת

שלום, לפני כשבוע התחילה לכאוב לי שן טוחנת (תחתונה, 46 שעברה טיפול שורש לפני כחמש שנים), הלכתי למכבידנט ואמרו לי שיש לי זיהום בשן וסדק ורטיקלי. הלכתי להתייעצות נוספת לרופא מומחה לטיפולי שורש (ד"ר טל קורן), שאמר שיש לי זיהום וקרוב לודאי סדק - שלא ניתן לראות סדק בצילומים, אבל ע"פ התסמינים, לכן לא ניתן לטפל בה, גם לא בטיפול שורש כירורגי ויש לבצע עקירה. אני בת 27, בריאה ובדרכ מאוד מקפידה על בריאות השן שלי. האם אין אופציה לטיפול משמר מלבד עקירה? כאן יש צילום של השן http://imgur.com/3XwDnc9 ויש אפשרות לחכות עם העקירה? או שיש לבצע אותו מיידית? תודה רבה

ענת שלום כפי שנאמר לך, סדק זה דבר שמאוד קשה לראות, ולכן מחפשים סימנים שתומכים בסדק. לפי הצילום הסיכוי לכל הוא בהחלט גבוה אבל ללא בדיקה קשה לשפוט . האופציות הן או עקירה מיידית שכן דלקת זו תוביל להרס מהיר של העצם בסביבה ולכשתרצי לעשות שם שתל כבר לא יהיה ניתן . אפשרות נוספת היא להוריד את הכתר להוציא את המבנה וטיפול השורש ולחפש סדק תחת המיקרוסקופ , אם מוצאים - לעקור ( ולקחת בחשבון שמדובר על עלויות ) אם לא מוצאים , לצאת מנקודת הנחה שמדובר בזיהום , ולבצע חידוש טיפול שורש. מקוה שתשובתי הבהירה לך את העניין . אל תהססי לפנות שוב ד"ר דבורקין אילנה

27/12/2015 | 15:20 | מאת: ענת

תודה רבה על המענה המהיר, אני מאוד מעריכה את זה. הייתי היום אצל רופא שיניים (מתמחה בהשתלות), הוא אמר לי שיש לי זיהום וסדק ע"פ מצב השן וצריך לעקור אותה ולבצע השתלת עצם, כי כנראה לא נותרה לי עצם להעמסה מיידית (בהתחלה המזכירה אמרה שהם עושים העמסה מיידית). והפנה אותי לצילום CT. האם ע"פ ניסיונך יש חשיבות שהרופא שעוקר את השן יהיה גם הרופא המשתיל? - בבדיקת CT ניתן לראות אם יש סדק בשן? כי מדובר בהליך רפואי מאוד יקר ואני צעירה ואני רוצה לבדוק וללמוד עוד על הנושא אבל מנגד עליי לבצע עקירה די בדחיפות.

מנהל פורום טיפולי שורש