Astma

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

24/08/2000 | 09:03 | מאת: Itamar

שלום אני סובל מאסטמה מילדות, טופלתי במגוון תרופות עד להופעת הבודיקורט והוונטולין האם יש חידושים בתרופות לטיפול באסטמה ב-5 השנים האחרונות? תודה, איתמר.

24/08/2000 | 14:31 | מאת: ד"ר קובי שדה

ודאי שיש. יש חידושים בהבנת האסטמה ובגישה הטיפולית לגביה ויש חידושים בטיפולים עצמם. חשוב שהסיבה לאסטמה, חומרתה ואפייה יאובחנו ובהתאם יוחלט על הגישה הטיפולית הכוללת שינויים סביבתיים ותזונתיים, חיסוניים וטיפול תרופתיים - נכנסו לשימוש בשנים האחרונות משאפים מסוגים שונים חלקם קל יותר לשימוש, חלקם מבטיח העברה טובה יותר של החומר לריאות ופותחו גם תכשירים חדשים של מרחיבי סמפונות ושל סטרואידים. במיוחד חשוב לציין את פיתוחם של תרופות מסוג חדש לגמריי לאסטמה המשווקים בארץ תחת השם סינגולייר או אקולייט. פנה לרופא אלרגיה ואסטמה לשם ייעוץ נוסף - ספציפי לגבייך.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה