אלרגיות לדלקים ושמנים

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

17/07/2000 | 00:28 | מאת: יונתן פיין

ד.נ. אני חייל-מכונאי אשר בעבודתי אמור לעבוד עם דלקים ושמנים... במהלך החודשים האחרונים החלו אצלי תופעות אלרגיות במהלך העבודה אשר באות לביטוי בעיקר באיזור העיניים. העיניים שלי אדומות מאוד, והעור של העפעפים שלי מתקמט, מתנפח ומתקלף. שמתי לב שתופעה זו מתרחשת כאשר אני נמצא באיזור העבודה שלי עם דלקים ושמנים. בבית התופעה כלל לא קיימת. פניתי לעזרה רפואית במסגרת הצבא, וביצעתי כבר בדיקת: PATCH TEST, בדיקה שבה מדביקים ע"ג הגב שלי מדבקות המכילות חומרים כימיים שונים כולל דלקים ושמנים. כל עת שהמדבקות היו על גבי, הופיעו כל הסימפטומים האלרגיים: אף מנוזל, השתעלויות, וצריבה בעיניים. הטסטים יצאו שליליים... השאלות שלי דוקטור: 1. האם יכול להיות מצב שסימנים אלרגיים יהיו כלליים ולא מקומיים? 2. האם עקב תאונה עם דלקים יתכן ופיתחתי אלרגיה לדלק?

18/07/2000 | 19:55 | מאת: ד"ר קובי שדה

אלרגיה עשויה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות: אסטמה, נזלת ועיטושים, דלקת עינים ודלקות של העור. לא ברור לי בדיוק מאילו ביטויים אלרגים סבלת בעקבות חשיפה לדלקים ולשמנים. דלקים ושמנים עשויים לגרום לדלקות עור מקומיות כמו אקזמה בידיים או סביב לעינים והעפעפיים ודלקים גם יכולים לגרום לצריבה בעינים (לאו דוקא אלרגית) ולבעיות נשימה. ה PATCH TEST הרגיל בודק רק 23 חומרים ואין בו בד"כ שמנים ודלקים תעשייתיים ולכן כאשר יש חשד לאלרגיה לחומרים שאינם בטסט הרגיל אנו עושים טסט מיוחד עם החומרים להם נחשף החולה. את השפעת המדבקות אנו בודקים לאחר כיומיים, במידה וקיימת רגישות מיידית ולא מאוחרת אנו תאורטית עלולים לפספס אותה, אם כי נדיר שהחומרים הנבדקים בד"כ במדבקות יגרמו לתופעות מיידיות כפי שאתה מתאר. לסיכום התמונה שתארת לא ברורה לי לגמרי אבל אם נסכם ניתן לומר ש: 1. סימנים אלרגים יכולים להיות גם כלליים ולא רק מקומיים 2. לאחר חשיפה פתאומית ורבה לחומר כלשהוא עלולה להתפתח אלרגיה שלא הייתה קודם לכן בהצלחה ד"ר קובי שדה

18/07/2000 | 23:19 | מאת: יונתן פיין

תודה שהתייחסת לשאלותיי. עברתי את הPATCH TEST פעם אחת, עשו לי סטנדרט + דלקים ושמנים. אני עומד לבצע את הטסט שוב מכיוון שבמהלך הטסטים הזעתי וחצי מהמדבקות נשרו. כאשר המדבקות היו על הגב שלי הופיעו אצלי תופעות של צריבה ועור מתקלף ובעפעפיים, שיעול, נזלת, ופריחה על הזרוע. כל התופעות הללו היו במידה חלשה. כאשר אני עובד בצבא עם דלק ושמן אני מקבל את אותן תופעות בצורה הרבה יותר חזקה, העיניים ממש מתנפחות ומתקלפות. כמו כן משתעל המון. כאשר הסירו ממני את המדבקות לא נמצא שום סימן מקומי על הגב. האם זה פוסל את האפשרות שאני אלרגי לדלקים או שמנים? אני אישית כמעט בטוח ללא הבדיקות שאני אלרגי לדלקים כי פשוט האלרגיה מתפרצת רק באיזור העבודה, איפה שכל השמנים והדלקים. השאלה שלי ד.נ. האם למרות תשובה שלילית של הPATCH TESTS יתכן ואני אלרגי לדלקים או שמנים עפ"י הסימנים הכלליים?

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה