הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

אימונוגלובולין E גבוה וחיסונים

דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • אימונוגלובולין E גבוה וחיסונים
    מחבר: רונית
    תאריך: 15/12/2016
    שעה: 09:48
    ד"ר שדה שלום רב,
    רציתי לשאול בבקשה לגבי בני בן ה 7.5 :
    לפני כשנתיים גילינו בספירת דם אקראית רמת אאיזונופילים גבוהה בדם אשר לא ירדה גם לאחר טיפול בורמוקס (למרות שלא נצפו תולעים או היתה תלונה בנושא). מכוון ומדובר בילד בריא ללא משהו חריג, רופאת הילדים ביצעה גם בדיקת אימונוגלובולין E אשר תוצאתה הינה
    Immunoglobulin E >2000 IU/mL
    (תוצאה זו חוזרת על עצמה מס' פעמים בשנתים האחרונות)
    נשלחו בעקבות זאת לרופא אלרגיה אשר ביצע טסטים בעור ונמצא כי הילד רגיש לקרדית אבק הבית, נוצות מקקים יתושים עץ שיטה וזית, יבלית,עשב,ופטריות עובש למיניהן.
    כפי שציינתי הילד בריא רוב הזמן ,לא סובל מגרד על העור.
    בקרוב הוא אמור לקבל חיסון במסגרת חיסוני השגרה בביהס (חיסון מרובע : טטנוס דיפתריה שעלת ופוליו).
    קיבל חיסונים אלו כתינוק (בתקופה בה ספירת הדם לא הראתה נתונים כאלו)
    בשנה שעברה בכיתה א סרבתי לחסנו לחיסון ה MMR בשל חשש שלי כאמא.
    אני לא יודעת מה משמעות מתן חיסונים לילד בעל ערך כה גבוה של אימונולגולובין E.
    רצ"ב ספירת דם אשר נערכה לפני מס' ימים ובה מס' חריגות באאוזונופילים בעיקר ובאימונולגולובין.




    Complete Blood Count

    WBC 9.90 K/uL טווח 5-13

    RBC 4.33 M/uL טווח 4-5.2

    HGB 12.0 g/dLטווח 11.5-15.5

    HCT 36.2 %טווח 35-45

    MCV 83.6 fL טווח 77-95

    MCH 27.7 pg טווח 25-33

    MCHC 33.1 g/dL טווח 31-37

    PLT 369 K/uL טווח 150-450

    RDW-SD 36.4 fL טווח 39-46

    RDW-CV 11.9 % טווח 11.6-14

    PDW 10.9 fL טווח 9-17

    PCT 0.40 % טווח 0.2-0.36

    MPV 10.3 fL טווח 7.8-12

    P-LCR 26.0 % טווח 5-13
    Nucleated RBC % 0.0 %

    Nucleated RBC 0.00 K/uL

    Instrumental Differential
    הערות תוצאה ביחס לטווח הנורמה תוצאה שם בדיקה
    Neutrophils % 56.7 % טווח 28.6-74.5

    Lymphocytes % 20.0 % טווח 15.5- 56.6


    Monocytes % 5.6 % טווח 4.2 -12.3


    Eosinophils % 16.5 % טווח 0-4.7

    Basophils % 0.7 % טווח 0-1

    Neutrophils 5.62 K/uL טווח 1.63 7.55


    Lymphocytes 1.98 K/uL טווח 0.97 3.96


    Monocytes 0.55 K/uL טווח 0.19 0.85


    Eosinophils 1.63 K/uL טווח 0.03 0.52


    Basophils 0.07 K/uL טווח 0.02 0.1

    Immunology
    הערות תוצאה ביחס לטווח הנורמה תוצאה שם בדיקה

    Immunoglobulin E >2000 IU/mL

    מכוון ונאמר לי כי זהו המצב ואנשים חיים עם רמה כזו של אימונוגלובולין, עדיין נושא מתו חיסון מטריד אותי שכן אין לי יכולת לדעת מה תהיה השפעת החיסוון על גופו (מבחינתי מדובר על סיכון כנגד סיכוי)

    אשמח מאוד לדעה.

    תודה לך
    ויום טוב
    רונית
    הוסף תגובה
    • RE: אימונוגלובולין E גבוה וחיסונים
      מחבר: ד"ר קובי שדה
      תאריך: 18/12/2016
      שעה: 09:26
      אין בעייה עם חיסונים בסוג כזה של אלרגיה ואין מה לחשוש
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום אלרגיה ואסתמה

עבור לפורום >>