חשיפה לעגבניה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

22/05/2014 | 11:26 | מאת: גל

שלום רב. תינוק בן שמונה חודשים. קיבל חיסון ביום ראשון של גיל חצי שנה. (חיסון חדש שנכנס במקום שתי זריקות איחדו לזריקה אחת ) . ביום ד נחשף בפעם הראשונה לעגבניה. אחרי שעה החלה פריחה בבטן שהתפשטה לכל הגוף. כאשר לוחצים על הפריחה היא נעלמת. רופא ילדים חושב שזה מהעגבניה. האם זה יכול להיות מהחיסוון? ?. במשפחה האח הגדול עם אלרגיה מסכנת חיים לחלבון החלב. במידה וזה אלרגיה האם יש טסטים עוריים לעגבניה? ? תודה מראש

23/05/2014 | 10:21 | מאת: ד"ר קובי שדה

אלרגיה לעגבניה היא נדירה וספק אם עפי התיאור התופעה מתאימה לאלרגיה שכזו - אך התיאור דל ולא ניתן להסיק מסקנות ניתן לבצע בדיקת אלרגיה לעגבניה כמעט בכל מרפאה ובטח במרפאתי לגבי החיסון גם כאן הסבירות לאלרגיה קלושה - 4 ימים אחרי...

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה