אלרגיה לעגבניות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאלרגיה לעגבניות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אלרגיה לעגבניות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום.. בתי בת שנה וארבעה חודשים אוכלת כמעט כל יום עגבניות. שמתי לב שבעיקר כשאוכלת עגבניות שרי או יש לה כתם או שניים ליד השפתיים (בעבר היתה תגובה אלרגית לטחינה עם כתמים אדומים מסביב לשפתיים, שלא כמו אחרי העגבניות שיש מעט.בדיקת טסטים יצאה שלילית אך הרופא המליץ לא לחשוף לפני גיל שנתיים וחצי לשומשום ). עד עכשיו חשבתי שזה מהחומציות של העגבניה כי זה בעיקר היכן שהעגבניה נוגעת בעור אך פתאום עלתה בדעתי המחשבה שאולי יש לה אלרגיה ואני חושפת אותה לזה כל יום כמעט?! התור הקרוב ביותר לאלרגולוג הוא רק בעוד כחודשיים.. להמתין ולא לתת עגבניות בצורתן הטריה בכלל? תודה רבה

אין בעייה להמשיך ולתת

שלום רב. תינוק בן שמונה חודשים. קיבל חיסון ביום ראשון של גיל חצי שנה. (חיסון חדש שנכנס במקום שתי זריקות איחדו לזריקה אחת ) . ביום ד נחשף בפעם הראשונה לעגבניה. אחרי שעה החלה פריחה בבטן שהתפשטה לכל הגוף. כאשר לוחצים על הפריחה היא נעלמת. רופא ילדים חושב שזה מהעגבניה. האם זה יכול להיות מהחיסוון? ?. במשפחה האח הגדול עם אלרגיה מסכנת חיים לחלבון החלב. במידה וזה אלרגיה האם יש טסטים עוריים לעגבניה? ? תודה מראש

אלרגיה לעגבניה היא נדירה וספק אם עפי התיאור התופעה מתאימה לאלרגיה שכזו - אך התיאור דל ולא ניתן להסיק מסקנות ניתן לבצע בדיקת אלרגיה לעגבניה כמעט בכל מרפאה ובטח במרפאתי לגבי החיסון גם כאן הסבירות לאלרגיה קלושה - 4 ימים אחרי...

שלום אני בת 52 ובריאה בד"כ. לאחרונה, פיתחתי תחושה מאד לא נוחה במערכת העיכול, מעין תחושה של רעב חזק מתמיד ותחושת צריבה בפה - כאילו אכלתי משהו חריף ניסיתי לבודד מה במזון גורם את זה, והורדתי לתקופת נסיון כל מיני סוגי מזונות כגון דגנים, סולניים, סויה, ביצים ובשר. אחרי כשבועיים, כשמערכת העיכול שלי קצת נרגעה, אכלתי עגבניה אחת, קטנה למדי, והרגשתי תחושת צריבה בפה, בשפתיים ובעור המקיף את הפה. הפסקתי שוב לאכול עגבניות לשבוע, ואז שמתי קצת קטשופ על האוכל, ושוב התופעות חזרו. האם נראה לכם שזו תגובה אלרגית? האם יכול להיות שזו רגישות לסולנין שאינה אלרגית (הסולנין מצוי בסולניים עליהם נמנית העגבניה)? זה אומר שאני לא אוכל לאכול יותר עגבניות? ואיך זה צרה כזו נופלת עלי בגיל 52, ולא מתחילה מגיל צעיר? אודה לתשובתכם

זה נשמע כבו בעיית צרבת (עודף חומציות בקיבה) ולא כאלרגיה פני לרופא המשפחה

לפני מספר שנים התגלתה אי סבילות לפרוקטוז ולקטוז וכמובן שכל התזונה השתנתה בהתאם. מס' שאלות : האם אי סבילות לפרוקטוז מצריכה בדיקה נוספת מלבד בדיקת נשיפה? והאם יש לחזור עליה לאחר מס' שנים? בנוסף האם זה תורשתי? אם תוכלי להמליץ היכן אפשר למצוא רשימה אמינה לגבי פרוקטוז במזונות

שלום מיה, אין לי מידע לגבי אמינות הבדיקה והאם יש מקום לבדיקה נוספת. למיטב ידיעתי זו הבדיקה האמינה היחידה בנושא. וכמו שאומרים, אין כמו ניסוי וטעיה, אם תאכלי ותרגישי אי נוחות, תדעי מה הסיבה. לרוב זה לא משהו שחולף. לא ידוע לי על מנגנון תורשתי. לגבי פרוקטוז אני אביא לך כאן רשימה שאני הכנתי : רגישות לפרוקטוז קיימת כיום אצל 30% מהאוכלוסייה בעולם המערבי. אבחון הרגישות נעשה על ידי תבחין נשיפה. הטיפול: הגבלה תזונתית של פרוקטוז. להלן ההמלצות להגבלת פרוקטוז: 1. מזונות/משקאות המכילים יותר מ0.5 גר' פרוקטוז לעומת גלוקוז למנה של 100 גר'. 2. מזונות המכילים יותר מ3 גר' פרוקטוז במנה מוגדרים כבעלי תכולה גבוהה של פרוקטוז. 3. יש להימנע ממזונות בעלי יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1 (לדוגמה תפוחים ואגסים), ללא קשר לכמות הכללית של פרוקטוז במזון. יחס גבוה של גלוקוז מאפשר ספיגה טובה יותר של פרוקטוז. 4. מזונות עשירים בסורביטול, קסיליטול, פירות מיובשים, פירות משומרים בסירופ, חומץ בלסמי, חסה, מוצרי עגבנייה, מיץ אגבה, אורז חום, יינות ממותקים וחלק גדול מדגני הבוקר הממותקים. 5. מזונות המכילים כמויות גדולות של דבש, ריבה או High Fructose Corn Syrup (HFCS). 6. מזונות עשירים בפרוקטנים (שרשרות של פרוקטוז): ארטישוק, אספרגוס, כרישה, בצל, וכל מה שעשוי מחיטה. נושא הפרוקטנים עדיין נחקר ולכן יש להגביל בזהירות ולפי סבילות. ההמלצות עומדות על הגבלה של 0.5 גר' פרוטקנים למנה. יש להימנע מתוספת של אינולין ושל FOS, שניהם פרוקטנים. טבלת מזונות שבהם יחס פרוקטוז:גלוקוז גבוה מ1. לפי הUSDA, גם אם תכולת הפרוקטוז גבוהה אך היחס הוא לטובת גלוקוז או שווה, מזונות אלו ניתן לצרוך ללא הגבלה. מזונות מומלצים (יחס פרוקטוז:גלוקוז שווה או קטן מ1) פירות: אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף, חמוציות, דובדבנים, תותים, פירות הדר, בננה בשלה, קיווי, פסיפלורה, אננס, גויאבה, אפרסמון, אבטיח. ירקות: הכול מותר חוץ מדלורית ובטטה, יש גם רגישות לעגבניות. דגנים ולחם: תפוחי אדמה, שיפון, תירס, גריסים, שיבולת שועל, אורז לבן. בשר ודגים: ללא הגבלה. מוצרי חלב: הכול פרט למוצרי חלב ממותקים. זרעים: כל הסוגים, בעיקר פיסטוקים. בברכה,דנה