בדיקות אלרגיה לתרופות

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

04/03/2013 | 16:51 | מאת: שרון

שלום רב. בתי בת 14 נערה בריאה בדר"כ אובחנה בעבר עם תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה ממשפחת הפנצלין וכן לצפורל/זינט.כיום במידה והיא נזקקת לאנטיביוטיקה היא מקבלת אזניל שככל הידוע לי היא תרופת קו שני ומעבר לכך יש לה תופעות לוואי פוטנציאליות.חשוב לי לאתר עבורה סוגי אנטיביוטיקה נוספים אם חלילה היא תזדקק להם בעתיד.הופנינו לבי"ח מאיר לעריכת טסטים.מאחר וגם אני ארגית לפנצלין רופאת המשפחה שלי ייעצה לי להימנע מהטסטים הנ"ל וטענה כי יש בהם סכנת חיים.האומנם?

06/03/2013 | 12:35 | מאת: ד"ר קובי שדה

רופאת המשפחה טועה ומטעה.... או שלא הבנתם אותה הבדיקה ניתנת לבצוע ועשוייה בהחלט לפשט את הגישה הטיפולית באנטיביוטיקה בעתיד ובהווה הבדיקה מבוצעת באופן שגרתי במרפאה שלי וגם במרפאה במאיר ובחלק מבתי החולים האחרים

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה