בדיקות אלרגיה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

23/10/2011 | 23:22 | מאת: שואלת

שלום. באתר מכבי היה שאלון לגבי אלרגיות למזון. מלאתי את הפרטים ויצא שכדאי שאעבור בדיקת אלרגיה. כמו כן, לאחרונה היתה לי תגובה אלרגית מיידית לתרופה אלטרולט שהייתי צריכה לקחת מסיבות גיניקולוגיות (גרוד ועקצוצים בכל הגוף אחרי חצי שעה שנמשכו כמה שעות).יש גם תרופות אחרות שהיו לי תופעות אלרגיות אליהן בעבר- (סינופד, היסטופד, קלרינז, בטרן, צפוויט-מכיל cephalexin). שאלותי- האם כל רופא אלרגולוג של קופ"ח מכבי מבצע במרפאתו בדיקות אלרגיה מקיפות שיכללו גם את כל התרופות וגם רגישות למזון בכלל? האם זוהי בדיקה חד פעמית בביקור ראשון שהרופא דוקר וזה מספיק אמין או תהליך של בדיקות דם וכד'? ראיתי באתר מכבי שיש בדיקת דם יקרה- 165 ש"ח!האם זה בנוסף לבדיקה אצל הרופא או במקום? אשמח להכוונה כי אשמח לפתור בעיה זו אחת ולתמיד. תודה רבה!

24/10/2011 | 13:39 | מאת: ד"ר קובי שדה

כל רופא אלרגיה מבצע בדיקות אלרגיה למזון במכבי רק מיעטו מהרופאים מבצעים בדיקת אלרגיה לתרופות - גם תלוי אילו תרופות ומה היו אני למשל מבצע במרפאתי בדיקות לתרופות גם במסגרת מכבי בדיקת האלרגיה נעשת במרפאה בתוך כ10 דקות בדיקות לתרופות הן מסובכות יותר לעיתים - תלוי בסוג הבעייה והתרופה בדיקת הדם מיותרת במידה ועושים את בדיקת האלרגיה הרגילה בהצלחה ד"ר קובי שדה מומחה לאלרגיה www.allergynet.co.il

24/10/2011 | 13:55 | מאת: שואלת

תודה רבה על המידע החשוב. הייתי שמחה להבדק אצלך אך אני נמצאת בירושלים וקשה לי להגיע למרכז. האם אתה יודע על רופא שמתעסק בבדיקת אלרגיות גם לתרופות בירושלים? האם אולי לפנות לבי"ח הדסה? תודה רבה!

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה