אלרגיה לאספירין

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/06/2000 | 22:26 | מאת: chely

בעלי אלרגי לאספירין , ברצוני לבדוק האם יש בדיקה שיכולה לבדוק לאלו מהמרכיבים בתרופה בעלי אלרגי?

29/06/2000 | 23:20 | מאת: ד"ר קובי שדה

אלרגיה לאספירין היא אכן תופעה לא נדירה. הסיבות לפריחות, קוצר נשימה, אסטמה או תופעות אחרות בגלל אספירין הם מורכבות מאד. האספירין הוא חומר אחד ולא תערובת וה בן דודם הקרוב של תרופות אנטי-דלקתיות אחרות כמו למשל וולטרן, נקסין, אדקס נפרוקסן ואופטלגין ולכן קיים סיכוי שבעלך גם רגיש לכל אלו. עד כה אין כל בדיקה היכולים להוכיח אלרגיה לאספירין והדרך היחידה לעשות זאת הוא על ידי מתן מבוקר של אספירין עיי רופא אלרגיה תחת השגחה. אספירין היא תרופה חשובה מאד למחלות כלי דם ולב וחשוב מאד להיות בטוחים באבחנה ולא להסתפק רק בחשד. בכל מקרה של חשד לאלרגיה לאספירין חובה לדעתי להוועץ עם רופא אלרגיה ולהוכיח או לטפל באלרגיה. כאשר קיימת אלרגיה לאספירין יכול רופא האלרגיה לנסות ולבטל את האלרגיה על ידי "אילוף" הדרגתי של מערכת החיסון להכיר ולא לדחות את האספירין. בעלך צריך לבקש הפנייה למרפאה אלרגית המתמחה בנושאים אלו במיוחד עם הטיפול באספירין חיוני לבריאותו.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה