מס' שאלות...

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

03/08/2007 | 12:07 | מאת: נירית

1. הנני(בת 46) סובלת מאפצסים נוראיים , בעיקר באיזור המפשעה ובית השחי. נמצאת כרגע בבירור ביחס להישנותה של מחלת הלימפומה (ממנה החלמתי לפני 15 שנים) בc.t.pet כל האבצסים זוהו כמוקדים פתולוגים. הרופא (המטו- אונקולוג) מניח כי מדובר בתסמונת job א. האם ניתן לאשש הנחה זו בבדיקות דם? ב. האם קיים טיפול אקוטי יותר מעבר לטיפול סימפטומטי? 2. במסגרת הבירור (להישנותה של הלימפומה) כפי הנראה עלי לעבור בדיקת מח עצם. בעבר, עברתי 8 פעמים את הבדיקה הנ"ל (אספרציה וביופסיה) בהרדמה מקומית וחוויית הכאב עדיין טראומטית עבורי. ביקשתי לעבור את הבדיקה בהרדמה כללית קלה. מכיוון שאני מאוד אלרגית (בעבר, בפרוצידורות רפואיות שהצריכו הרדמה, קיבלתי רק הרדמות מקומיות או אפידורליות) שאלתי : האם ניתן לאבחן אלרגיה לחומרי הרדמה ואלחוש בתבחין או בטסט כלשהו? לתשובתך אודה מקרב לב.

05/08/2007 | 08:55 | מאת: ד"ר קובי שדה

תסמונת JOB מתאפיינת ברמה גבוה של נוגדנים מסוג IGE שניתן למדידה בבדיקת דם הטיפול הוא בהתאם לאבחנה - ואני מבין שעדיין אין אבחנה אם לא היו לך תגובות אלרגיות חריפות מהרדמה מקומית אין סיבה מיוחדת לתגובות אלרגיות בהרדמה כללית ומימלא אין בדיקה לכך אלא אם יש חשד לאלרגיה ספציפית לתרופה מסווימת אחת

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה