אלרגיה לסויה

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/06/2000 | 12:43 | מאת: אריק

בתי בת 10 חודשים ואוכלת פרוז'סטמיל במקום האבקות הרגילות, זאת משום שבגיל צעיר הגיבה רע לסימילק צימחי. לדברי הממומחית לאלרגיות דבר זה אמור לחלוף בגיל 10 חודשים עד שנה. הבעיה היא ששביתת הרופאים לא מאפשרת לגשת להממומחית לאלרגיות לבדיקה שתאפשר לחזור לאבקות הרגילות. מהי המלצתך והאם כדאי עצמאית לחזור בהדרגה לאבקה רגילה.

29/06/2000 | 22:38 | מאת: ד"ר קובי שדה

התזונה הטובה ביותר לתינוק היא הנקת חלב האם. התחליף הרגיל לחלב אם הוא חלב הפרה אלא שבמקרים לא מעטים מתפתחת אי סבילות לחלב הפרה. אי סבילות זו יכולה להגרם מאלרגיה לחלב או מקושי בפרוק סוכר החלב. לרוב לא ניתן להוכיח בודאות אי-סבילות או אלרגיה וליתר ביטחון כאשר נראה שהתינוק סובל מכאבי בטן או הפרעות בעיכול מוחלף חלב הפרה בחלב על בסיס הסויה (איזומיל של חברת סימילאק למשל). אלא שגם הסויה עשויה לגרום לתופעות אלרגיות ואחת האופציות העיקריות היא הזנת התינוק בפורמולה מיוחדת המכונה "פרוגסטמיל" המורכבת מחלבונים מפורקים. אני מניח שכך היה גם עם תינוקך (סימילאק היא שם חברה המייצרת פורמולות שונות ולאו דוקא של סויה). במידה וכך כנראה שתינוקך היה אכן אלרגי לסויה כמו תינוקות רבים אחרים. אלרגיה למזון היא תופעה לא נדירה בקרב תינוקות (5% - בשנת החיים הראשונה) אבל ברובם תחלוף האלרגיה עם השנים כ 50% תוך שנה וכ 90% תוך 3 שנים. כדי לאשר או לשלול את האבחנה של אלרגיה למזון ניתן להעזר בטסטים לאלרגיה ובבדיקות דם או על ידי מתן מבוקר, בהשגחה רפואית, של המזון החשוד. קשה לחזות מה תהיה תגובתו ל תנוקך לפורמולות הרגילות, איני יודע מה היו הסימפטומים שהביאו בזמנו לשינויים בפורמולות, אם באמת היה חשד מבוסס לאלרגיה הרי שעדיף שתתיעצו עם הרופא המטפל המכיר את סיפור המחלה או אם רופא אלרגיה לפני אתם מחזירים את ילדכם למזון הקודם.

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה