סולבקס לעומת מוקוליט

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

29/10/2018 | 12:58 | מאת: אובד עצות

בן 40 מזה כחודש שיעול יבש עם ליחה.המוזר שרק בבוקר יש ליחה ירוקה בשאר היום שקופה. מוקליט סירופ לא עזר וגם קודאין פעם ביום לא עזר.זה בא לסרוגין .זה בא בהתקפות - שכמעט כל הזמן משתעל.לפחות לא מתעורר בלילה מזה -לפחות לא לאחרונה. ממש במקרה לקחתי כדור סולבקס שחשבתי שהוא כמו מןקליט רק בבוקר והייה הקלה משמעותית.הפסקתי וניסיתי לקחת מוקוליט בכדור אך לא עזר .צילום חזה תקין .בתור ילד סבלתי מברונכיטיס אך הרופאה אמרה שהריאות נקיות בדקה ב-2 ביקורים.משום מה בדקה רק בגב ולא בדקה בחזה (?) .בדיקות דם גם תקינות 1.האם זה שעוזר סולבקס יכול להראות משהו ? 2.התחילתי טיפול באלרגיX ואבאמין כ-5 ימים ללא שיפור ,יש טעם להמשיך ? 3.מה לדעתך אפשר לעשות ? שנה שעברה באפריל הייה לי אותו דבר ולקח המון זמן עד שעבר .לדעתי אז עשר לי הקודאין שהפעם לא עוזר 4.מדוע הרופאים תמיד בדקו לי את החזה והרופאה לא .? תודה רבה על התשובות וסליחה על האורך

02/11/2018 | 16:45 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב 1.האם זה שעוזר סולבקס יכול להראות משהו ? לא סולבקס טיפול סימפטומטי בלבד (כמו שאתמול מוריד חום באופן כללי) והתגובה אליו לא מלמד דבר.. 2.התחילתי טיפול באלרגיX ואבאמין כ-5 ימים ללא שיפור ,יש טעם להמשיך ? כן תגובה לאנטי היסטמין לעיתים לוקחת שבועיים שלושה 3.מה לדעתך אפשר לעשות ? שנה שעברה באפריל הייה לי אותו דבר ולקח המון זמן עד שעבר .לדעתי אז עשר לי הקודאין שהפעם לא עוזר להמשיך באיפול שקיבלת ולהיעזר באלרגולוג 4.מדוע הרופאים תמיד בדקו לי את החזה והרופאה לא? את הריאות שומעים בהאזנה דרך בדיקת הגב את הלב - מהחזה מקדימה בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה