אלרגיה (אורטיקריה ככל הנראה) וניתוח אף

דיון מתוך פורום  אלרגיה ואסתמה

07/07/2018 | 12:42 | מאת: מאיה

שלום רב, אני בת 30 וסובלת קרוב ל-12 שנים (מתקופת הצבא) מאלרגיה שמתבטאת בהתנפחות אזורים שונים בגוף (יד/אגן וכו') ולעיתים גם עפעפיים/אזור שלצד הנחיר/שפתיים. לצערי עד היום אינני יודעת ממה האלרגיה נגרמת, הטסטים שעשיתי בצבא לא גילו דבר ולפני כמה שנים אחד הרופאים אמר לי שאני צריכה לפעול בשיטת השלילה וכל יום להוסיף משהו לתפריט, לראות אם זה הגורם לאלרגיה (דבר שלא עשיתי). לא מזמן באחד סופי השבוע לא נטלתי טלפסט ולקחתי בערב אופטלגין טיפות לכאבים ולמחרת קמתי עם צד שמאל של הפנים נפוח... אני לוקחת טלפסט 180 מ"ג על בסיס יחסית קבוע (בעיקר יום לפני עבודה, על מנת לא להתעורר עם אלרגיה בפנים בעיקר..) ואני עומדת לעבור ניתוח אף משולב בעוד שבועיים (תיקון מחיצה עקומה קלות וקוסמטי - עידון הסחוס ושיוף העצם) בהרדמה מלאה. השאלה שלי היא האם אין כל בעיה עבורי לעבור ניתוח כזה? ולעבור הרדמה מלאה? אציין גם שאני שמתי לב שהעור שלי די רגיש ממכות קטנות או מנשיכה של השפה בטעות היא יכולה פתאום להתנפח.. *שאלה נוספת על הדרך, כיצד אוכל לגלות סוף סוף למה אני אלרגית?? תודה רבה מראש!

22/07/2018 | 00:16 | מאת: פרופ' נמרוד מימון

שלום רב יש לדווח לרופא המרדים על האלרגיה לגבי איבחון - יש לפנות שוב לאלרגולוג לצורך איבחון מסודר בהצלחה פרופ נמרוד מימון

מנהל פורום אלרגיה ואסתמה